Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Leivontaketju

Supista
X
  • Suodatin
  • Aika
  • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

  • Leivontaketju

    Olen usein ihmetellyt miksi taalla ei ole leivontaketjua.
    Yritan tehda suklaakakun ja tayttaa ja koristella sen vadelmakermavaahdolla. Maistoin kerran jotain sellaista, ja se oli hurjan hyvaa.


    https://www.hersheys.com/recipes/rec...ls.aspx?id=184

    http://www.marthastewart.com/897992/...eam-layer-cake

  • #2
    Marenkikakku

    pohja:
    1dl mantelirouhetta
    3 valkuaista
    2dl sokeria

    täyte:
    4dl kuohukermaa
    3 keltuaista
    1dl sokeria
    2 tupla dajmia (a57g)

    Paahda mantelirouhe puhtaassa kuivassa paistinpannussa

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten, lisää jäähtynyt mantelirouhe.

    Levitä kova vaahto leivipaperin päälle ympyräksi. Kypsennä uunin keskitasolla 140 asteessa tunti. (Mulla tunti ei ole koskaan riittänyt ja lämpötilakin on ollut mulla paiston loppuvaiheessa vähän kovempi kuin jämpti 140. Onneksi marengin keskelle voi hyvin tehdä testausjälkiä paiston loppuvaiheella, koska sössö tulee vielä päälle

    Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Hienonna patukat ja sekoita täytteeseen. Levitä jäähtyneelle pohjalle, laita muutamaksi tunniksi pakastimeen. Kannattaa käärästä folioon, jos säilytät pakasteessa pitempään.


    *


    Sain tämän ohjeen hiljan ja olen tehnyt jo kolme kertaa. Mantelia en pohjaan ole laittanut. Herkullinen ja helppo ja edullinen toteuttaa.
    Että teidän lempeytenne tulisi kaikkien ihmisten tietoon..

    Kommentti


    • #3
      MANSIKKA-CHARLOTTA

      10 annosta

      2 litraa mansikoita
      2 dl vaahtoutuvaa kermaa
      4 dl maitorahkaa
      1/2 dl sokeria
      1 sitruunan kuori
      6-7 liivatelehteä ( liivatejauhe vaihtoehto)
      1 sitruunan mehu

      Minttu-mansikkakastike:
      1 litra mansikoita
      2 rkl vettä
      2 rkl minttulikööriä tai sitruslikööriä
      4-6-rkl tuoretta minttua hienonnettuna


      1. Valmista mansikka- charlotta. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
      Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kermavaahto, mausta sokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.

      2. Perkaa mansikat ja viipaloi, jätä muutama koristeeksi. Vuoraa noin kahden litran kulho muovikelmulla
      ja mansikkaviipaleilla. Sekoita 2-3 dl mansikanpaloja kermavaahtoon.

      3. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita liivateseos rahkavaahtoon.
      Kaada hyytelö mansikoilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja anna hyytyä viileässä
      noin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

      4. Valmista kastike. Perkaa ja soseuta mansikat ja suurin osa mintusta sauvasekoittimella.

      5. Lisää vesi ja likööri ja sekoita vielä sauvasekoittimella. Lisää sitten loput yrtit.
      Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hiukan sokeria.

      6. Kumoa mansikka - charlotta tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele mansikoilla.
      Tarjoa minttu- mansikkakastikkeen kera.

      Kommentti


      • #4
        MUSTIKKAKUKKO

        12 annosta

        150 g voita
        3/4 dl sokeria
        1 dl vehnäjauhoja
        2 1/2 dl ruisjauhoja
        1 tl leivinjauhetta

        Täyte:
        1 1/2 litraa mustikoita
        3/4 dl sokeria
        2 rkl ruisjauhoja

        1. Sekoita sokeri rasvaan.
        Sekoita keskenään vehnä-ja ruisjauhot sekä leivinjauhe
        ja sekoita rasva-sokeri-seokseen.
        Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

        2. Levitä 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.
        Lisää marjat, joihin sokeri ja jauhot on sekoitettu.

        3. Muovaa lopusta taikinasta marjoille kansi ja peitä marjat taikinalla.
        4. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Tarjoile haaleana jäätelön kera.

        Kommentti


        • #5
          -------
          Viimeisin muokkaaja Tarck Aili J.A.; 15-09-13, 16:09.

          Kommentti


          • #6
            -------
            Viimeisin muokkaaja Tarck Aili J.A.; 15-09-13, 16:09.

            Kommentti


            • #7
              Tytto sen kakun sitten tekikin. Isukin synttarikakku.Suklaakakku onnistui hyvin. Han vain laittoi kermat ja vadelmat (omasta pihasta) erikseen kakkuun

              Kommentti


              • #8
                Alun perin julkaissut Tarck Aili J.A. Katso viesti
                Porkkanapiirakka

                4 kananmunaa
                4dl sokeria

                (Vaahdotetaan kananmunat ja sokeri)

                4dl vehnäjauhoja
                2tl ruokasoodaa
                2tl leivinjauhetta
                2tl kanelia
                2tl vaniliinisokeria

                (Sekoitetaan jauhot ja vaniliinisokeri keskenään
                ja lisätään taikinaan vuorotellen öljyn kanssa)

                2dl ruokaöljyä
                (Lisätään vuorotellen jauhojen kanssa)

                6dl hienoa porkkanaraastetta
                (Lisätään taikinaan viimeiseksi)

                Paistetaan uunipellillä 200-225 C:ssa noin 20min.

                Kuorrutus:

                115g maustamatonta sulatejuustoa (Olympia)
                60g pehmeää voita
                2tl vaniliinisokeria
                3½dl tomusokeria siivilän läpi siivilöitynä

                (Vaahdotetaan kaikki aineet keskenään
                ja levitetään kylmän pohjan päälle)

                Tämä on myös tosi hyvää!
                Tuo lienee sama kuin carrot cake?
                En ole ihan varma. En ole koskaan tehnyt vaikka taalla se on hyvin yleinen. Tosin hyvanmakuinen

                Kommentti


                • #9
                  BRITA

                  12 annosta

                  Pohja:
                  2 munaa
                  1 dl sokeria
                  2 dl perunajauhoja
                  1 tl leivinjauhetta

                  Marenki:

                  4 valkuaista
                  1 dl sokeria
                  2 rkl maissitärkkelystä
                  2 rkl mantelilastuja

                  Täyte:

                  2 dl vaniljakastiketta
                  1/2 litraa hedelmäpaloja
                  1/2 litraa greippi-ja appelsiinipaloja

                  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
                  2. Lisää joukkoon perunajauhoihin sekoitettu leivinjauhe.
                  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun puolikkaan uunipannun kokoiseen vuokaan.
                  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri varovasti vähitellen vaahdon joukkoon.
                  Levitä valkuaisvaahto kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalla mantelilastut.
                  5. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
                  6. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä täyte puolikkaalle kakkulevylle
                  lisää suurin osa hedelmistä ja nosta toinen levy kanneksi.
                  Korista hedelmillä.

                  Kommentti


                  • #10
                    Oletteko tutustuneet Leivotaan - lehteen? Ostin alkuvuodesta ko. lehden ja sen jälkeen olen ostanut kaikki ilmestyneet numerot. Lehdessä on mielestäni todella hyviä ohjeita ja lisäksi on kiva, kun mukana on leipä- ja sämpyläohjeita.

                    Minun leipomisinnostukseni on oikeastaan alkanut siitä, kun olen mukana yhdessä seurakunnan toimintamuodossa, jonka kahvituksiin leivon. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, osa jää sitten vakituiseen ohjelmistoon ja osa vain kokeiluksi.
                    Mutta kuinka kalliit ovat minulle sinun ajatuksesi, Jumala, kuinka suuri on niitten luku! Jos minä tahtoisin ne lukea, olisi niitä enemmän kuin hiekan jyväsiä." Kuulun helluntaiseurakuntaan.

                    Kommentti


                    • #11
                      Leivotaan lehti on mulle vieras, en ole lukenut.

                      Loppuviikosta taidan kyhätä perinteisen kesäisen mansikkakakun synttärikakuksi tytölle.
                      .

                      Kommentti


                      • #12
                        Minulla on perinteiset keittokirjat, mutta leivontalehtiä ja ohjeita en tilaa. Löydän netistä nopeasti ohjeita, kun tarvitsen.

                        Kommentti


                        • #13
                          Löysin ihan just tällaisen foorumin


                          http://www.leivontafoorumi.org/index.php
                          Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valo pimeydestä", valaisi sydämemme, niin että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoilta, levittäisi valoaan. 2 Kor. 4:6
                          **Kuulun vapaaseurakuntaan.

                          Kommentti


                          • #14
                            Tänään en varsinaisesti leiponut, no, pizzan tein kyllä.
                            .

                            Kommentti


                            • #15
                              Alun perin julkaissut hypomenoo Katso viesti
                              Löysin ihan just tällaisen foorumin


                              http://www.leivontafoorumi.org/index.php
                              Kiitos leivontafoorumista! Toivottavasti sieltä löytyy haastavia ohjeita. Kaikkihan osaa tehdä; pullaa, sämpylää, pizzaa ja kakkuja...

                              Kommentti

                              Työstää...
                              X