Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Apostolien teot (raamattupiiri)

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • #46
  Natanael:

  Helluntailaisuus opettaa käytännössä tulkitsemaan kokemuksesta käsin, ei Raamatusta. Ei tuota tietenkään noin ääneen ilmaista.
  Käytännössä se näkyy siinä, että Raamattu alistetaan kokemukselle, ei tietenkään aina, mutta yli 50 vuoden ajan helluntailiikettä nähneenä, hyvin usein
  .

  Alun perin julkaissut ElCaro Katso viesti

  Tuota lihavoitua on vaikea allekirjoittaa. Toki voi olla tilanteita, joissa joku julistaa omaa kokemustaan oppina mutta ei sellainen mielestäni ole tämän päivän helluntailaisuuden valtavirtaa. Kyllä nykyisin kokemus halutaan alistaa sanan alle eikä päinvastoin.
  Natanael, onko mahdollista että tulkitset tilanteen 50 vuotta vanhasta näkökulmasta?
  Helluntalaisuuden piirissä on vaivoja, mutta tuota Natanaelin mainitsema vaiva esiintyy ilmeisesti enemmän nk. "villeissä helluntalaisuuksissa" eli siellä, missä ollaan 'pidemmällä'.
  Tällaista on kyllä esiintynyt nk. Torontolaisuudessa ja sen voimaannuttavissa ja siitä alkunsa saanneissa virtauksissa.
  Mielestäni juuri tämä on ollut helluntaiherätyksen opetuksen ero karismaattis-torontolaisuus-liikkeistä. Vaikken ollut Suomessa Torontolaisuuden aikana, olen kohdannut useita sen 'voimaannuttavia' tämänkin päivän muutaman hengellisen elämän julkkiksien mielipiteissä.
  Jokin aika sitten keskustelin Hgin Saalemin tuon ajan johtajan kanssa, joka jätti seurakunnan, koska torontolaisuuden ajankohtaistava Raamatun tulkinta ei tullut hyväksyttyä Saalemin vanhimmistossa. Myös Englannissa, Sveitsissä, Italiassa ja USAssa Torontolaisuus on saannut ainoastaan kielteistä aikaan ja olen näillä alueilla itse vaimoni kanssa sen todennut. Ei ole riittänyt se helluntalaisuuden virta, joka alkoi Jerusalemissa v. 33. Ei ole riittänyt, koska ei olla saatu vastaanottaa tai säilyttää tuota alkuperäistä helluntalaisuutta.

  Lisäys: En ole vielä missään päin helluntalaisuudessa kohdannut opetusta, että kokemus ohittaisi Kirjoitukset. Kirjoituksista aina on varmistettu asian raamatullisuus.
  Viimeisin muokkaaja saldo; 23-01-18, 20:57.

  Kommentti


  • #47
   kkkkkkkkkkkkkkkk
   Viimeisin muokkaaja saldo; 23-01-18, 20:36.

   Kommentti


   • #48
    Alun perin julkaissut saldo Katso viesti
    JANNELLE!!!

    Kyllä täytyy jotain tehdä, kun kommentit häipyy, kun on niitä pitkäänkin kirjoittanut ja sitten postaus ilmoitetaan jotenkin laittomaksi tai jotain sen tapaista.
    Nyt juuri tapahtunut on ties jo monesko kerta!!!!

    Valitettavaa tosiaan mutta eivät häviä sentään kokonaan ja modet hyväksyvät moderaatioon menevät viestit kunhan huomaavat ja ovat paikalla.

    Että teidän lempeytenne tulisi kaikkien ihmisten tietoon..

    Kommentti


    • #49
     Alun perin julkaissut Abditus Katso viesti


     Valitettavaa tosiaan mutta eivät häviä sentään kokonaan ja modet hyväksyvät moderaatioon menevät viestit kunhan huomaavat ja ovat paikalla.
     Siis tarkoitat, että asian voi korjata kun tapahtuu ja se huomataan. Hyvä nyt näin, mutta vika voisi olla poistettavissa.
     Kiitos ilmoituksesta, kuitenkin!

     Kommentti


     • #50
      Alun perin julkaissut saldo Katso viesti

      Siis tarkoitat, että asian voi korjata kun tapahtuu ja se huomataan. Hyvä nyt näin, mutta vika voisi olla poistettavissa.
      Kiitos ilmoituksesta, kuitenkin!
      Kaikki kadonneet viestit palautetaan. Janne varmaan tulee tekemään ongelmalle jotakin kun ehtii.

      Että teidän lempeytenne tulisi kaikkien ihmisten tietoon..

      Kommentti


      • #51
       Olen tässä viime päivinä lukenut Kavin Rowen kirjaa World Upside Down: Reading Acts in the Graceo-Roman Age. Rowe kirjoittaa mielenkiintoisesti ja antaa valaisevaa historiallista taustaa mm. Paavalin puheelle Ateenan Areopagilla. Kirjasta löytyy netistä Janne Saarelan kirjoittama hyvä esittely: http://eksegeesi.blogspot.fi/2017/11...side-down.html

       Mutta mitenkä jatkaisimme tätä alkanutta keskustelua? Jatkammeko vielä ensimmäisen luvun käsittelyä? Miten esimerkiksi näette Juudaksen korvaajan valitsemisen arpomalla kahdesta ehdokkaasta? Jotkut ovat sitä mieltä, että Jumalan oma valinta kahdenneksitoista apostoliksi oli toinen kuin opetuslapsilla (siis Paavali), mutta Luukaan teksti ei oikein näytä tätä tukevan. F.F.Bruce kieltää tällaisen tulkintamahdollisuuden:

       "Paul did not possess the qualifications set out in verses 21 and 22. He himself would certainly have dismissed as preposterous the idea that he was rightfully the twelfth apostle, on the same footing as Peter an the rest of the eleven." (Bruce 1989, 48)
       Viimeisin muokkaaja Topolino; 10-02-18, 14:57.
       Olen helluntailainen Jeesuksen seuraaja.

       Kommentti


       • #52
        Minua puhuttelee Paavalin puhe efesolaisille Apostolien tekojen luvussa 20 ja sen puheen loppu. Sanottuaan sanottavansa Paavali polvistuu Jumalan eteen ja rukoilee (Ap.t.20:36-38). Sitten kaikki itkevät. Se kuvaa minulle Paavalin suurta nöyryyttä ja sitä, miten hänen elämänsä kertoi sellaista murtumista Jumalan edessä. Samaistun kovasti tuohon itkevään apostoliin, joka itkien opettaa muita (Ap.t.20:31). Ei hän puhunut muille suurilla sanoilla, eikä korottanut itseään, vaan hän julisti aralla tunnolla ja tunsi samaa tuskaa ja sääliä kadotetuista ihmisistä kuin Jeesus tuntee. Sellaista murtumista minä kaipaan. Sitä, että ollaan pieniä Jumalan edessä ja annetaan hänen toimia.

        -
        31. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin.

        36. Ja tämän sanottuaan hän polvistui ja rukoili kaikkien heidän kanssansa.
        37. Ja he ratkesivat kaikki haikeasti itkemään ja lankesivat Paavalin kaulaan ja suutelivat häntä,
        38. ja enimmän suretti heitä se sana, jonka hän oli sanonut, etteivät he enää saisi nähdä hänen kasvojansa. Ja he saattoivat hänet laivaan.
        Viimeisin muokkaaja Topolino; 26-02-18, 17:26.
        Olen helluntailainen Jeesuksen seuraaja.

        Kommentti


        • #53
         Ap.t.1
         Herra Jeesus eli ja vaikutti meidän keskuudessamme,
         siitä alkaen, kun Johannes hänet kastoi, aina siihen päivään, jona hänet otettiin luotamme taivaaseen.

         Tuossa hyvin sanotaan se, että koko touhu alkoi Jordanilla, kun Jeesus sai kasteessa Pyhän Hengen.
         Jumalan valtakunnan tuleminen alkoi tuosta tapahtumasta, kun Jumalan Pyhä Henki meni Jeesukseen.

         Kommentti


         • #54
          Alun perin julkaissut Topolino Katso viesti
          Miten esimerkiksi näette Juudaksen korvaajan valitsemisen arpomalla kahdesta ehdokkaasta?)
          Siinä on viittaus sananlaskuun


          33 Helmassa arpaa ravistellaan, tuloksen ratkaisee Herra.
          luku 16

          tuo vähän kummeksuttaa, osaako joku tuon selittää, onhan noissa jotain puhetta, mutta on nuo psalmit hiukan outoja, niinku Juudakseen sovitettuna

          20 "Jo Psalmien kirjassa sanotaan: 'Jääköön hänen asuinsijansa autioksi, älköön siinä kukaan asuko', ja: 'Ottakoon toinen hänen kaitsijantehtävänsä.' [Ps. 69:26, Ps. 109:8]

          Kommentti


          • #55
           Alun perin julkaissut Topolino Katso viesti
           Olen samaa mieltä. Mutta esimerkiksi kaiken omaisuuden myyminen ja kaiken rahan yhteiseen kassaan laittaminen on tapahtuma, jota ei mielestäni ole tarkoitus toistaa joka seurakunnassa. Jos olisi, kerrottaisiin siitä varmaan myös muualla Raamatussa.
           Joo, se oli alkutapahtuma, silloin tarvittiin tuollaista toimintaa, saatiin homma pyörimään.

           Myöhemmin kerrotaan, että on myös rikkaita uskovia, joten samanlaista toimintaa ei enää tarvittu.
           17 Kehoita niitä, jotka nykyisessä maailmanajassa ovat rikkaita, etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme,
           18 kehoita heitä, että tekevät hyvää, hyvissä töissä rikastuvat, ovat anteliaita ja omastansa jakelevat,
           19 kooten itsellensä aarteen, hyvän perustuksen tulevaisuuden varalle, että saisivat todellisen elämän
           1. kirje Timoteukselle 6

           Kommentti

           Työstää...
           X