Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Niin kuin on kirjoitettu vai niin kuin on tarkoitettu?

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Alun perin julkaissut jusaari Katso viesti
  Juu.. Tässä on nostettu karkeasti ottaen kolmensuuntaista (kannatettua) linjausta:

  - hyperbolistinen, eli liioitteleva kuvaus, jolla pyritään tiivistämään/vahvistamaan asian tärkeyttä/vakavuutta
  - vertauskuvallinen, jossa jäsenten poisrepimiset ovat vertauskuvia ihmisen hengellisestä kilvoittelusta ja lihan tekojen kuolettamisesta
  - ehdollisesti kirjaimellinen, jossa jäsenten poisrepimiset viittaavat kyllä konkreettisesti asiaan, mutta lainalaisuuden johdonmukaisuudesta ja äärimmäisyyden vaatimuksesta käsin (ei siis suositeltuna tai evankeliumin tienä)


  Näin jaoteltuna sanoisin, ettei mikään tulkintatapa näistä tee oikeutta Jeesuksen saarnalle. Olen edelleen sitä mieltä, että Jeesuksen sanomana oli osoittaa, että lain kautta pelastuminen on mahdotonta, jotta näin kuvitelleet ihmiset saataisiin armon piiriin. Ja tähän ymmärsin sinunkin viitanneet. Ja Solteron.

  Alun perin julkaissut jusaari Katso viesti
  Kukaan ei tässä keskustelussa ole kannattanut avointa/ehdotonta kirjaimellisuutta, jossa asia tuodaan toiminnallisena ohjeena/suosituksena.
  Ei tuonutkaan. Ja se vähän ihmetyttääkin, kun monet kohkaavat kirjaimellisesta tulkinnasta, mutta eivät sitten viime kädessä itsekään noudata sitä.

  Nimikristitty eli harrastelija

  Kommentti


  • "että Jeesuksen sanomana oli osoittaa, että lain kautta pelastuminen on mahdotonta, jotta näin kuvitelleet ihmiset saataisiin armon piiriin. Ja tähän ymmärsin sinunkin viitanneet."

   Juurikin näin.. ja tuo 'ehdollisesti kirjaimellinen' on juuri tätä plaatua.. en vaan selittänyt sitä loppuun asti auki kuten vanhemmassa kommentissani.

   Totuuden ja iankaikkisuuden puolesta, Raamattu suunnan antajana, vapaaseurakunnassa.

   Kommentti

   Työstää...
   X