Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Juudas; opetuslapsi ja evankelista

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Juudas; opetuslapsi ja evankelista

  Ootko miettiny. Juudas oli opetuslapsi. Uskoi Jeesukseen. Kastettu. Teki ihmetekoja ja ajo riivaajia. Kiersi Israelia ympäri ja evankelioi. Väkevä katuevankelista. Eli lähellä Jeesusta yli kolme vuotta. Mutta ei ottanut pieniä kettuja kiinni. Koitti aika kun ketut kasvo hänelle liian suuriksi ja tappoivat hänet. Hänen oksansa tippui viinipuusta irti. Hänen huone tuli tyhjäksi. Ja niin saatana meni Juudaksen sisälle. Ja Juudas joutui helvettiin. Järkyttävä varoitus hengellisen työntekijälle. Palvelustyön suuruus ja hedelmä ei koskaan saa lohduttaa Jumalan palvelijan sydäntän, kun se pensistyy tai tulee välinpitämättömäksi synnin suhteen.

  Tässä vähän podittavaa meille kaikille, jotka palvelemme opetuslapsina Herraa
  http://puhdastakultaa.blogspot.fi/20...tuaan.html?m=1

 • #2
  Eikös Juudas tehnyt mitä pitikin,että Herran suunitelma toteutui ja katui sitä mitä teki?...Eli eikö vähä väärin ymäretty henkilö? Miten voi joutua Helvettiin ennen viimeistä tuomiota? Eikö Juudaksen katumus samallatavalla pelasta häntä niikuin muita jotka katuvat syntejään ja uskovat Jeesukseen Raamatun mukaan?

  Kommentti


  • #3
   Tämä onkin mielenkiintoinen aihe ja olisiko jopa niitä alueita, joissa meillä ihmisillä ei
   ole sanavaltaa, niin kuin ei koskaan "rajan tuollepuolen"?

   Jumala yksin tietää meidän jokaisen kohdalla, mikä on määränpäämme iankaikkisuudessa.

   Itse en ainakaan uskalla sanoa kenenkään kohdalla mitään hänen lopullisuuteensa liittyen,
   en edes Juudaksen.
   Job 42:2. "Minä tiedän, että sinä (Herra) voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.

   Kommentti


   • #4
    Jeesus kyllä itse kutsui Juudasta kadotuksen lapseksi ( Joh. 17:12). Tuonpuoleisen tuomariksi minäkään en kuitenkaan rupea.

    Kerran eräs henkilö sanoi saarnassaan, että Juudaksen kohdalla ei ollut kyse ennalta määräämisestä ja yhden ihmisen uhraamisesta. Juudas itse valitsi niin kuin valitsi ja teki niin kuin teki ja jälkeen päin voitiin havaita, että VT:n profetia täyttyi Juudaksessa.

    Silloin heidän ollessaan pääsiäisaterialla Jeesus mielestäni antoi Juudakselle vielä viimeisen mahdollisuuden perääntyä. Jeesus dippasi sen leipäpalan kastikkeeseen ja antoi Juudakselle, kavaltajalle: "Minkä teet, tee se pian." Välittömästi saatana meni Juudakseen.
    Jeesus antoi ymmärtää, että Hän tietää. Juudas suuttui ja teki lopullisen valinnan ja päätöksen ja avasi sydämensä saatanalle. Lähti ulos heti palasen syötyään. Se oli hänelle se viimeinen niitti.

    Mutta Juudas olisi voinut valita myös toisin. Nöyrtyä ja tunnustaa ja palata Jeesuksen luo. Herra olisi armahtanut.

    Kun Jeesus kysyi Pietarilta kolme kertaa 'rakastatko minua', Pietari nöyrtyi. "Herra, Sinä tiedät kaiken". Pietari nöyrtyi, Juudas suuttui. Se oli niiden miesten ero.
    Kiitos olkoon Jumalalle, Karitsalle, olen armoliitossa. -luterilainen

    Kommentti


    • #5
     Kävin lukemassa blogiasi, hämmästyksekseni ajatukseni lähiaikoina ovat olleet yllättävän samoja mistä aiheista olet kirjoittanut...
     Kirjoitin myös muistiinpanoja Juudaasta ja Pietarista, ajatuksia mikä oli heidän ero mielestäni Voin sen tekstin tänne laittaa myös , tai osan siitä.

     Olen nimittäin seurannut elämässäni niitä elämänsä Juudaita ja Pietareita... Tietoisella synnillä ja vilpittömällä tietämättömyydellä on kyllä eronsa.

     Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen;
     sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa,
     että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.
     (Heb.11:6)     Kommentti

     Työstää...
     X