Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Raastava kipu

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Raastava kipu

  Mistä tulikaan mieleeni Tellervo Koiviston sanomat sanat vuosikymmenten takaa: "jokainen kannamme omaa kipuamme". Hän sanoi ne jossakin yhteydessä, joka käsitteli ehkä lasten vaillejäämisiä, en enää muista mikä tilanne se oli.

  Meillä on suuri rakkauskirja tai -kirje Jumalalta, Raamattu. Sen ydin on, että Isä itse rakastaa teitä, Jeesuksen sanoin. Näitä ja muita sanoja taivaallisen Isän rakkaudesta on monien vaikea omaksua omalle kohdalleen, mikä johtuu rakkaudettomuuden ja suorastaan vihamielisen, ankaran käytöksen kohteena olemisen hyytävistä kokemuksista. Ei tarvita kuin mainita sanat isä rakastaa, se nostaa pintaan omat, täysin vastakkaiset kokemukset. Moni voisi sanoa, että hei, älä puhu mulle Isän Jumalan rakkaudesta, se on sama kuin sylkisit mua päin naamaa.

  Kuitenkin meillä on rakastava Isä, joka antoi Jeesuksen kuolemaan koko maailman puolesta. Tullessamme Jumalan eteen ensimmäistä kertaa ja kuinka monetta kertaa, kokemuksemme ei ole koskaan se, että meidät käännytettäisiin takaisin tyyliin, mene matkoihis sinne mistä tulitkin ja pidä huoli, ettet tälle tontille jalallas astu.

  Meidät armahdettiin ja yhä armahdetaan. Niinkuin isä armahtaa lapsiansa, niin Herrakin armahtaa pelkääväisiänsä. Mutta kun ei ole ollut armahtavaa isää, mitä sitten? Jotakin oleellista puuttuu myös jumalasuhteesta, kun rakastavan Isän sydän jää ymmärtämättä ja omaksumatta. Onneksi Jumala ei jää pulaan kenenkään kohdalla, vaan tahtoo avata lukot ja salvat, parantaa haavat ja suorastaan tehdä rakkauden vallankumouksen elämässämme. Tämän Hän tekee yksilöllisesti. Hän tietää, että haavat ovat kipeät ja satutettu ihminen on arka ja vapiseva.

  Hänen (Jeesuksen) haavainsa kautta me olemme parannetut. Omalla kohdallani ihanimmat sanat tämän ohella Raamatussa ovat: rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi. Jesaja profetoi Israelin kansan kanssa tehtävästä uudesta liitosta, jossa Jeesuksen kertakaikkinen uhri ja sovintoveri olisivat liiton vihkimisen merkkinä. Ja kun luemme Jumalan rakkauskirjettä, tämän kaiken takana on meidän Isämme.

  Ei ole ihme, että Jeesus sanoo: Isä itse rakastaa teitä. Hän on voimallinen muuttamaan ja parantamaan syvät iskostumat sydäntemme ja mielemme syvyyksissä niin, että satutettu ja runnottu sisäinen ihmisemme uskaltaa uskoa taivaallisen Isän hyvyyteen ja rakkauteen. Se on kuin auringonnousu kylmän ja vihlovan sateenpieksännän jälkeen. Elämän todellisuus mullistuu täysin. Isällä on valta sanoa sanassaan ja elämämme ylitse: älkää menneistä välittäkö, minä luon uutta, nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Raamattu myös lupaa: kyllä Hän sen tekee. Ihana, voimallinen Jumalan sana, joka on puolellamme. Kuka voi olla meitä vastaan, kuka voi vastustaa Hänen hyvää tahtoansa.
  https://www.youtube.com/watch?v=5NCvPeL5GiA
  Kaikki saavat tulla, Kuusankosken kirkon nuorisokuoro

 • #2
  Tuli kirjoitettua se, mitä olen pohdiskellut. Nämä asiat ja kokemukset ovat vaikeita ja kipeitä. Mutta jospa on heitä, jotka haluavat tuoda tähän rohkaisun sanoja, ehkä kokemuksensa rantakiviä ja puunjuuria mutaisella polulla, joihin joku voi jalallaan astua ja kokea, sittenkin on tie olemassa, tästä minä pääsen eteenpäin. Ja nähdä, tässä on tie, jossa Herra käy edellä.
  https://www.youtube.com/watch?v=5NCvPeL5GiA
  Kaikki saavat tulla, Kuusankosken kirkon nuorisokuoro

  Kommentti


  • #3
   Kiitos HelenaM todella koskettavasta ja hyvästä tekstistä!

   Omalta kohdaltani joudun sanomaan, että minulla on toisenlainen kokemus oman
   maallisen isäni kautta, mutta tällainen teksti antaa ymmärrystä siihenkin, että osaa
   olla kiitollinen siitä, mitä omassa elämässään on ollut.

   Näissä tilanteissa ymmärtää myöskin sen, miksi Jumala sallii meille omilleen joitain
   kipeitäkin kokemuksia matkamme varrella, sillä ilman omaa henk. koht. kokemusta
   ei ole aina mahdollista ymmärtää sellaista, joka on elänyt täysin erilaisten
   elämänkohtaloiden keskellä.
   Job 42:2. "Minä tiedän, että sinä (Herra) voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.

   Kommentti


   • #4
    On kyllä totta että väärä isäkuva heijastuu jumalasuhteeseen, kun on yhtaikaa rakkaus ja pelko. Tätä ei voi ohittaa vaikkapa vetoamalla uskoon koska se ei pyyhi muistia tyhjäksi. Siksi on laitettava sekä usko että sielun haavat samalle "pöydälle" ja elettävä niiden kanssa. Ajan mittaan muisti haihtuu ja haavat tervehtyy. Jer. 6:14 "He parantavat minun kansani vamman kepeästi, sanoen: "Rauha, rauha!" vaikka ei rauhaa ole." Pointti on kepeästi sanassa, muistia ei niin vaan tyhjennetä mutta toki Jumala voi sen tehdä, kaikki on Hänelle mahdollista. Ajattelen tätä sielunhoitajan kannalta, vastuu on suuri jos sanoo että nyt kaikki on kunnossa mutta kun seuraava päivä tulee, haava ilmoittaa taas itsestään. Siksi ei kannata kepeästi parantaa vaan vain rukoilla ja antaa sielu Herran haltuun. Toki se kannattaa sanoa että vanhurskaan tie kirkastuu koska siinä puhutaan vuosista eikä sekunneista.
    Kuulun helluntaiseurakuntaan. Onneksi on Jeesus.

    Kommentti


    • #5
     Ei turhaan Stryper valinnut nimensä yhteyteen laitettavaksi Jesaja 53:5

     Kommentti

     Työstää...
     X