Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Lääkkeet Jumalan näkökulmasta

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Lääkkeet Jumalan näkökulmasta

  Moi

  On tullut nyt iso kahtiajako vastaan kristittyjen keskuudessa ( puhun nyt enimmäkseen mielenterveyslääkkeistä). Osa uskovista sanoo, on olo tai tilanne kuinka huono, niin ' ei lääkkeitä, Jumala kyllä parantaa, luota Häneen' ja osa on taas sitä mieltä että saa syödä.

  Minulla on itsellä sellainen tilanne että kärsin hieman psykoosin ennakko oireista ja ongelmana on myös se etten saa kunnolla nukuttua ja olen joutunut syömään ketipinor nimistä lääkettä uniongelmiin.

  Minulle on sanottu että ' Jumala ei tahdo että syöt niitä lääkkeitä, luota Häneen ja lopeta niiden syönti'

  Tyttöystävän kanssa tullut paljon riitoja ja vääntöjä aiheesta eikä hän tahdo että syön lääkkeitä.

  Valitettava fakta on se, että olen nyt loppuunpalanut liian suurista taakoista, unettomuudesta ja stressistä, etten kertakaikkiaan saa nukuttua ilman lääkkeitä, kun kroppa niin stressaantunut. Ja ilman nukkumista en koskaan toivu burn outista ja pelkään pahoin että mielenterveyteni tätä menoa romahtaa

 • #2
  Syö vaan lääkkeitä, olet hengellisesti ihan turvassa sen puolesta. Se että käyttää lääkkeitä, ei ole syntiä eikä siksi vaikuta uskoon mitenkään. Paitsi jos Jumala rema sanan kautta sanoo että "älä käytä sitä ja sitä lääkettä". Mutta jos Hän ohjaa lääkkeiden käyttöä, tekee Hän sen niin ymmärrettävästi että ihminen tajuaa sen. Rema sana vaikka profetian kautta erottuu sielullisuudesta siinä että Jumala toistaa sen niin monta kertaa että varmaan ymmärtää. Siis kaikki profetiat tai tiedon sanat ei ole Jumalasta, siksi ei kannata hätiköidä. Ja aina on hyvä elää siinä toivossa että Jumala parantaa yliluonnollisesti.
  Kuulun helluntaiseurakuntaan. Onneksi on Jeesus.

  Kommentti


  • #3
   Ongelmaksi on muodostunut se, että joudun nyt valitsemaan joko lääkkeet tai tyttöystäväni, sillä hänellä on todella huonoja kokemuksia kyseisestä lääkkeestä ja hänen entiset kumppanit ovat käyttäneet niitä väärässä tarkoituksessa. Näin on hän minulle sanonut, eli asettaa minut aika hirveän vaikeaan asemaan... Koska tiedän, että oloni paranee, kun alan heti niitä syömään. Hän ei enään jaksa käydä keskusteluja kyseisestä aiheesta ja menettää malttinsa aika pian, jos vetoan siihen, että kyseinen lääke on auttanut minulla oireisiin ja olen voinut elää täysin normaalisti. Pahimmassa tapauksessa tilanteeni johtaa hoitamattomana suljetulle osastolle, mikäli oireet pahenevat ja syvenevät. Ja samalla hän pelkää sitä, että jos minulla uusiutuu tuo psykoosi, joka minulla oli noin vuosi sitten.
   Edit. Tuntuisi todella väärältä syödä salaa lääkkeitä, koska tiedän, että toistemme välillä ei tulisi olla salaisuuksia ja Herrakin sitä tahtoo. Mutta onko se Herran tahto, että menen täysin toimintakyvyttömäksi ja joutuisin lepositeisiin? Koska viimeistään siinä vaiheessa minulle syötettäisiin niitä lääkkeitä.. Kyllä uskon, luotan ja tiedän, että Jumala on voimallinen parantamaan sairauden kuin sairauden.
   Viimeisin muokkaaja Maricruz; 12-03-18, 13:29.

   Kommentti


   • #4
    Jos käyttää lääkettä lääkärin ohjeen mukaan, ei se silloin ole väärinkäyttöä. Kerrot myös, että olosi paranee. Tämän perusteella ei ole mitään estettä lääkkeen käytölle. Nythän on kyse sinun elämästäsi, ei kenenkään toisen. Teet myös omat itsenäiset valintasi elämässä. Tässä kohtaa rohkaisisin sinua siihen, ettet anna kenenkään vaikuttaa siihen, minkä itse koet oikeaksi.
    https://www.youtube.com/watch?v=5NCvPeL5GiA
    Kaikki saavat tulla, Kuusankosken kirkon nuorisokuoro

    Kommentti


    • #5
     Yhdyn täysin edellisiin!

     Ja jos ja kun on aihetta tai tarvetta vähentää lääkitystä, silloin se on tehtävä aina
     sellaisen lääkärin valvonnassa, joka on tietoinen ja perillä sairauksistasi, varsinkin.
     kun on kysymys mielialalääkkeistä.

     Eikä lääkitys ole mikään este Jumalan avulle tai sille, etteikö Jumala voisi parantaa.
     Job 42:2. "Minä tiedän, että sinä (Herra) voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.

     Kommentti


     • #6
      Moi, tärkeämpää on totella enemmän Jumalaa kuin ihmistä . Et voi lopettaa lääkkeitä, jos Jumala ei siitä sinulle henkilökohtaisesti puhu.

      Jumala siihen lopettamiseen kyllä sitten valmistaa sinut henkisesti , kun on aika.

      Vaikka kuinka kaikki olisivat varmoja ympärilläsi ja sinä itsekin tietäisit totuuden, kuinka pitäisi asioiden olla... Ei noita siirtoja oikein tehdä ihmisen omasta tahdosta pelkästään .

      Selvennykseksi voisin kertoa että olen myös itse syönyt vuosia lääkkeitä ja ollut useamman kerran vakavan masennuksen, kovan ahdistuksen ja muiden ongelmien uhri...

      Jos haluat eroon lääkkeistä joskus, kun olet siihen valmis... Niin ala rukoilla ja etsiä Herran tahtoa elämässäsi , Jumalan Sanassa on sellainen voima että se ihan varmasti parantaa ihmisen rikkinäistä sielua. Joskus ajattelin etten voi parantua ilman lääkkeitä tai edes elää ilman niitä. mutta Jumala on osoittanut että haluaa hajottaa ihmisen jokaisen järjenpäätelmän, ettei voida nojata omaan ymmärrykseen siinä kun Jumala lähtee parantamaan.

      Yritä selventää tämä myös tyttöystävällesi, jos lähtee vierottautumaan lääkkeistä vaan toisen mieliksi... Voi sen mukana mennä uskokin, kun asian lähtökohtana on ihmiselle mieliksi tekeminen...

      Mun lähtökohta oli kesällä sellainen, ettei mulla ollut voimia mihinkään, silloin päätin että luen Raamattua ja rukoilen vaikka väkisin . Sanoin puolisolle että nyt mun ainut paranemisvaihtoehto on enää Jumalan parantava voima, mikään muu ei vaan enää auta...
      Pitkä on ollut tie, mutta toivoa on, en voi uskoa että tässä istun suht normaalina ilman minkäänlaista ahdistusta...

      Mä en usko että kukaan jää ilman Jumalan apua, kyse on vaan sitten siitä että halutaanko ottaa apu vastaan.

      Suosittelen kuuntelemaan Mauri Vikstenin saarnat masennuksesta. Löytyy ihan youtubesta...

      Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen;
      sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa,
      että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.
      (Heb.11:6)      Kommentti


      • #7
       Ja sulje nopeasti kaikki mahdolliset stressiä tuovat asiat ympäriltäsi pois, kaikki mikä vaan tuottaa kierroksia "päänuppiin".


       Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen;
       sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa,
       että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.
       (Heb.11:6)       Kommentti


       • #8
        Ketipinor on yleinen lääke jota käytetään kuvaamassasi tilanteessa usein. Se on oikein (lääkärin määrämällä annoksella) otettuna varsin turvallinen.
        Kerroit että sinulla on aiempi psykoosi sairastettuna. Varmin tapa saada uusi psykoosi on lopettaa nukkuminen. Sinulla on oikeus tarvittavaan lääketieteelliseen hoitoon, huolimatta muiden mielipiteistä.
        Kuullostaa siltä että tyttöystäväsi tarvitsisi myös apua. Esimerkiksi psykiatrinen sairaanhoitaja pitäå usein vastaanottoa. Hän voisi mahdollisesti kertoa ammattilaisen näkemystä läkehoidon tarpeellisuudesta psykoosisairauksien ennataehkäisyssä ja hoidossa.
        Psykoosit eivät ole hengellinen sairaus

        Kommentti

        Työstää...
        X