Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Feministin ajatusmaailma

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Feministin ajatusmaailma

  Laitan tähän aloitukseen mielenkiintoisen blogin, joka kuvaa hyvin feministin ajatuksenjuoksua. Nuo feministin miehiin kohdistuneet syytökset kuulostavat todella vieraalle näin miehenä.


  Blogi: Henry Laasanen, ti 22.08.2017 08:44

  Kumman haluaisit työtoveriksi - feministin vai miesasianaisen?

  Hesarissa ilmestyi kaksi päinvastaista mielipidekirjoitusta. Toisessa asialla oli feministi, toisessa miesasianainen.

  FEMINISTI: Olen törmännyt sovinismiin 68-vuotiaan elämäni jokaisessa vaiheessa
  MIESASIANAINEN: Naisena en ole koskaan kokenut vähättelyä - koen, että saan Suomessa erinomaista kohtelua nimenomaan sukupuoleni vuoksi

  Feministi tulkitsee maailmaa "patriarkaattilinssin" lävitse, joilloin kaikki - vitsit mukaan luettuna - näyttäytyy naisten sortona.

  Ainoana tyttönä veljessarjan keskellä, koulussa, opiskelumaailmassa, työelämässä, kansain*välisillä foorumeilla ja varsin *arvovaltaisissa paikoissa olen törmännyt sovinismiin, jota on pidetty hyvin hauskana.  Kokemukseni mukaan nainen joutuu vähättelyn kohteeksi huolimatta korkeasta koulutuksesta, kokemuksesta, asiantuntemuksesta, monista akateemisista tutkinnoista tai johtavasta asemasta.

  Feministi on tehnyt uhriudesta uran.

  Väitöskirjassani tutkin länsimaisen naisvihan myyttisiä juuria. Patriarkaalinen monoteistinen yhteiskunta pohjautuu ajatukseen yhdestä alfauroksen kaltaisesta kaikkivaltiaasta jumalasta. Yhteiskunnan instituutiot, organisaa*tiot ja arvohierarkiat noudattavat tätä kaavaa. Sen käyttövoimana on toisen alistaminen.

  Miesasianainen näkee asiat päinvastoin.

  En ole kokenut suomalaisessa yhteiskunnassa koskaan enkä kertaakaan vähättelyä tai vihamielistä kohtelua sukupuoleni vuoksi. Koskaan kukaan ei ole vähätellyt näkemyksiäni tai *ansioitani, ei työ- eikä yksityis*elämässä. Minua ei ole myöskään koskaan tytötelty tai kohdeltu muulla tavoin epäoikeudenmukaisesti. Päinvastoin koen, että saan Suomessa erinomaista kohtelua nimenomaan sukupuoleni vuoksi.

  Miesasianainen kokee maailman iloisena paikkana, jossa naiseus on etu.
  Kumman ottaisit työkaveriksesi?

  Maailman on pohjimmiltaan sama paikka feministille ja miesasianaiselle. Ero syntyy erilaisista silmälaisesta, joiden läpi maailmaa katsotaan.

  Haluaisitko työtoveriksesi patriarkaattilaseja käyttävän feministin, joka tulkitsee kaikki ilmiöt naisiin kohdistetun rakenteellisen sorron kautta? Haluaisitko työympäristön, jos viattominkin vitsi saattaa osoittautua seksuaaliseksi häirinnäksi?

  Vai haluaisitko työtoveriksesi maailmaan positiivisesti ja optimistisesti suhtautuvan miesasianaisen, jonka uhrisilmälasit ovat unohtuneet piirongin nurkkaan?
  Syntinsä anteeksi saanut syntinen eli armosta pelastettu.

 • #2
  En valttamatta kumpaakaan. Oudon yksinkertaistettuja ajattelutapoja kummatkin.

  Kommentti


  • #3
   Niin ihminenon kumminkin moniulotteinen,eiköhän tasapaino riipu ihan työpaikan hengestä,jos se on hyvä niin silloin kirjoittamattomat säännöt sanelevat mikä on sopivaa ja mikä ei.Nämä varmasti vaihtelevat eri ympäristöissä,mutta jos henki on hyvä niin kaiklla on turvallinen olo eikä ole pelkoa että joku nolaa hömöllä komentilla toisen.

   Kommentti


   • #4
    Ei tuollaisia karikatyyrejä ole todennäköisesti olemassakaan. Koen itse olevani ihmisasianainen. Olen aina yleensä ajanut sen asiaa, joka sattuu kulloinkin olemaan altavastaajana. Joskus ovat olleet naisia ja joskus miehiä. Sovinismi kulkee minusta aina käsi kädessä musta-valkoisen ajattelun kanssa. Siihen syyllistyvät joskus niin miehet kuin naisetkin.

    Onhan se helppoa yksinkertaistaa, että miehet ovat tuollaisia ja naiset tällaisia. Mutta ennakko-odotukset johtavat vain pettymyksiin. Johtuisiko mies/naisviha joskus myös tällaisista itseaiheutetuista pettymyksistä? Olen itse funtsinut, että on parempi selvittää millainen tapaamani henkilö on ihmisenä rasittamatta häntä sukupuoleen tai rooliin liittyvillä ennakkokäsityksillä. Elämä tarjoaa onneksi koko ajan tilaisuuksia ennakkoluuloista luopumiseen.
    Viimeisin muokkaaja Filologus; 28-08-17, 19:45.

    Kommentti


    • #5
     Alun perin julkaissut SPES Katso viesti
     Niin ihminenon kumminkin moniulotteinen,eiköhän tasapaino riipu ihan työpaikan hengestä,jos se on hyvä niin silloin kirjoittamattomat säännöt sanelevat mikä on sopivaa ja mikä ei.Nämä varmasti vaihtelevat eri ympäristöissä,mutta jos henki on hyvä niin kaiklla on turvallinen olo eikä ole pelkoa että joku nolaa hömöllä komentilla toisen.
     Joo, turvallisessa ilmapiirissä kukin saa olla oma itsensä. Huumori on työasioiden lomassa erittäin tärkeää. Me esim. tytöttelimme, pojittelimme ja taputtelimme duunissa toisiamme ihan luvan kanssa. Jossain muussa ympäristössä sellainen ei kävisi ollenkaan.

     Joskus ihmiset ottavat tosiaan nokkaansa yllättävistä asioista. Eräs nuori nainen oli vaihtanut kampausta ja miespuolinen työkaveri kehui sitä. Nainen pahastui, koska ulkonäköä ei hänen mielestään saanut kommentoida. Mies tuli luokseni huuli pyöreänä asian kanssa. Nauroin hänelle, että mun ulkonäköäni saat kuule kommentoida koska vaan ja varaudu siihen, että minäkin voin kehua kravattiasi.

     Nauroin suorastaan kippurassa kun luin jostain iltapäivälehdestä naisten kommentteja siitä miten heitä on syrjitty. Eräs nainen nimittäin kertoi, että häntä syrjitään naisena, koska häneltä vaaditaan nettipalstoilla aina perusteluja mielipiteille. Ei ihmisten ajatuksenjuoksua voi aina ymmärtää parhaalla tahdollakaan. Ehkei ole tarkoituskaan.
     Viimeisin muokkaaja Filologus; 28-08-17, 20:10.

     Kommentti


     • #6
      NIin, aloituksessa on kaksi tilannetta missä ihminen OLETTAA voivansa ennakoida toisten reaktiot ja käyttäytymisen.
      Eihän koskaan itse asiassa tiedät miten ihmiset suhtautuvat. Pitää uskaltaa olla rohkea ja avoin ja toimia sitten sen mukaan mitä tilanteet ovat eikä tehdä tuollaisia ennakkoajatusrakennelmia. Sehän voi juuri hämärtää järkevän tilanteiden observoimisen.

      Onhan ihan hyvä odottaa normaaliutta niin itseltä kuin toisilta, mutta jos jotain muuta tulee vastaan, on sekin hyvä ottaa huomioon ja itse suunnistautua sitten toivon mukaan suhtkoht järkevästi.

      Jos on liian naivi ja luottava ei sekään oo hyvä.

      Kommentti


      • #7
       Kun joku ihminen sanoo olevansa
       alkoholisti, feministi, baptisti, kommunisti,
       ateisti, homoseksualisti, vihreä,
       helluntailainen tai sosialidemokraatti,
       hänestä muodostuu toisille heti jonkinlainen käsitys.

       Jos kuulijalla on myönteinen kuva esim. vihreän aatteen
       kannattajista, hän suhtautuu toiseen myönteisesti
       tai ainakin neutraalisti.
       Mutta jos joku ilmaisee olevansa lesbo tai feministi,
       joita vastapuoli kavahtaa,
       hänelle syntyy tietenkin heti varauksellinen asenne.

       Tämä on inhimillistä ja väistämätöntä,
       eikä sitä kannata mitätöidä selittämällä,
       että ihmisiä ei saa luokitella omien
       ennakkoluulojensa mukaan.
       Kaikkiin pitää muka kyetä suhtautumaan tasavertaisen
       rakastavasti.

       Eri asia ovat tietysti suhteet esim. työkavereihin,
       joiden kanssa on elettävä.
       Jos sosialismin omaksuneiden työläisnaisten yhteisössä
       on yksi kokoomuslainen, häntä joko siedetään
       (jos hän on muissa suhteissa miellyttävä)
       tai vaihtoehtoisesti aloitetaan esim. työpaikkakiusaaminen.

       Muodikkaat julistukset suvaitsevaisuuden autuudesta
       ja kaiken erilaisuuden avosydämisestä vastaanottamisesta
       ovat ihanteita, jotka voivat joissain tilanteissa olla tiettyyn
       pisteeseen asti mahdollisia.
       Mutta tosipaikan tullen kaikenlainen hymistely ja hyväksymisen
       teeskentely rapisee pois.


       "Golgatan veressä voima on, voima niin siunattu, verraton."

       Kommentti


       • #8

        Totta tuo viestin #7 loppukanneetti, että tosipaikan tullen teeskentely karisee pois.

        Kommentti


        • #9
         Feminism on seksismia pahimmasta päästä.

         Kommentti


         • #10
          Laasanen nyt on Laasanen. Katkera ja kömpelö ajattelija, jota ajaa eteen päin lähinnä misogynia. Ylipäätään nää antifeministit on järjestäen ihmisiä, jotka ei ikinä ole viittineet ottaa edes välttävästi selville mitä vastustavat. Käyttäjä observerin kommentti on hyvä esimerkki tästä.

          Kommentti


          • #11
           Alun perin julkaissut Nyarlathotep Katso viesti
           Laasanen nyt on Laasanen. Katkera ja kömpelö ajattelija, jota ajaa eteen päin lähinnä misogynia. Ylipäätään nää antifeministit on järjestäen ihmisiä, jotka ei ikinä ole viittineet ottaa edes välttävästi selville mitä vastustavat. Käyttäjä observerin kommentti on hyvä esimerkki tästä.

           Ylipäätään feministit on katkeria ihmisia joilla on pohjaton tarve yrittaa puolustella ideologiaa ,joka on saanut paljon pahaa aikaan. Se ideologia joutaa historian romukoppaan.

           Kommentti


           • #12
            Itse näen mm. feminismin tasan tarkkaan päinvastoin.
            Feminismi, marxismi, sosialismi, liberalismi, humanismi, konservatismi, jne. jnemielestäni kaikki sisältävät totuuden jyvän. Mutta sitten sitä jyvää on paisutettu mun todellisuuden kustannuksella, ja päädytty yliyksinkertaistettuihin ajatuskuvioihin, missä muu todellisuus sitten ikäänkuin vääristetään tämän paisutetun jyvän hyväksi.

            En heittäisi mitään ismiä täysin roskakoppaan sen asian takia minkä ympärille ne ajatussuunat ovat kehittyneet.
            Oletan että jos niin tehtäisiin puolestaan oltaisiin sokeita monelle yhteiskunnassa vaikuttavalle ilmiölle.

            Kun taas sitten äärimmilleen vietynä, noista ja muista ismeistä muodostuu todella lähes vaarallinen ideologia, koska niiden verukkeella tallataan taas puolestaan toisten epäkohtien päältä siitä mitään välittämättä.

            Löysin pari muuuta ismiä: patriotism, nationalismi.
            Onhan niitä paljon muitakin.

            Saattaa varmaan olla sellaisiakin ismejä mitkä ovat ainoastaan kielteisiä.
            ¨Rasismi saattaa olla sellainen.
            Viimeisin muokkaaja sandia; 21-10-17, 18:29.

            Kommentti


            • #13
             Samoilla linjoilla ... Kiihkoiilijat monesti pilaavat alkuperäisen asian. Feminismihän on yhtä kuin tasarvo,yleisesti ymärretynä.

             Kommentti


             • #14
              Alun perin julkaissut observer Katso viesti


              Ylipäätään feministit on katkeria ihmisia joilla on pohjaton tarve yrittaa puolustella ideologiaa ,joka on saanut paljon pahaa aikaan. Se ideologia joutaa historian romukoppaan.
              Tuo aika rankka yleistys,hyvä asia voidaan vesittää joidenkin ääripäitten takia.
              Samaa yleistystä voitaisiin käyttä kaikista uskonnoista jo ne arvioitaisiin ääriaineksien mukaan.

              Kommentti


              • #15
               "Miehet päättää, naiset palvelkoot. Koko sukupuolten tasa-arvoinen kohteleminen joutaa romukoppaan."

               Kommentti

               Työstää...
               X