Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Mitä kuuluu, "mielipidevanki" Teemu Vehkalalle

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Mitä kuuluu, "mielipidevanki" Teemu Vehkalalle

  Lainaus: http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=789

  "Julkaistuamme Verkkomediassa kohua herättäneen haastattelun ja sen levittyä laajasti myös Teemun kohtaloon tuli selkeyttä. Vain kuukausi julkaisun jälkeen hän vapautui sairaalasta ja sai siirron avohoitoyksikköön, jossa hän on yhä edelleen hoidettavana. Lääkitys on edelleen yhtä voimakasta kuin alussakin. Keskusteltuani tänään 5.8. perjantaina Teemun kanssa puhelimitse, hän kertoi, ettei mitään käyttäytymishäiriöitä tai paranoidin psykoosin diagnoosiin johtaneita hallusinaatioita ole ilmennyt.

  Teemu epäilee edelleen tulleensa huumatuksi ollessaan työssä Viking Xpress aluksella, mutta mitään poliisitutkintaa ei asiasta ole käynnistynyt.

  Asia mistä Teemu halusi keskustella on leimatuksi tuleminen. Hänen mukaansa syrjityksi tulemista on tapahtunut sosiaalisessa elämässä. "Tunnen tulleeksi syrjityksi ja olen kärsinyt kavereiden sekä läheisten aiheettomasta tuomitsemisesta. Tuntuu siltä, että moneen onkin kaikesta päinvastaisesta todistelusta huolimatta mennyt lävitse väite siitä, että olisin mielisairas. Mutta en ole hullu", Teemu toteaa. "Leimaa otsaani hakeneet tahot ovat siis joiltain osin onnistuneet tavoitteessaan."

  Positiivisena asiana kaiken keskellä Teemu tuntee sen, että jopa ventovieraat ovat tulleet osoittamaan hänelle henkilökohtaista tukea, ja se on lämmittänyt hänen mieltään.

  Avohoito Riihimäellä jatkuu edelleen, viisi kertaa viikossa maanantaista perjaintaihin. Alustavasti on kuulemma lääkäreiden kanssa puhuttu, että hoidot olisivat sýyskuussa päättymässä, mutta mitään varmaa ei Teemun kohtalossa ole. Töitä hän ei ole päässyt tekemään hoidon ja ankaran lääkityksen takia. "Lääkitys on edelleen kovaa, eikä siinä ole tapahtunut muutoksia."

  "Olen myös huomannut että täysin perustelematta sosiaalietuisuuksiani on vähennetty kesän mittaan." Teemu sanoi avohoidon aikana ja kesän mittaan tapahtuneista elämänmuutoksistaan.

  Aikaansa Teemu kuluttaa edelleen maailmantilannetta seuraten ja aktiivisesti siitä nettiin uutisoiden ja kirjoitellen. Teemun ylläpitämä ja kohuttu blogi "NWO-Havaintoja" onkin vain kasvattanut suosiotaan kesän mittaan, ja mikäli se oli Teemun epäilemä tavoite – siltä osin "hullun leiman" antajat eivät siis näytä onnistuneen. Mies on edelleen yhteiskuntaa kritisoiva aktivisti ja jatkaa siitä, mihin pakkohoito kirjoittelun ja hänen riippumattomat tutkimuksensa hetkeksi aikaa keskeytti.

  "Olen jatkanut kirjoittelua netissä ja lukijoita on riittänyt hyvin. Lukijamääräni ovat siis kasvaneet." Teemu toteaa ja harmittelee sitä, että vaikka hänellä onkin edelleen voimakas rikosepäily tapahtumista jotka johtivat hänen vangitsemiseensa, mitään tukea poliisilta tai oikeuslaitokselta ei ole herunut asiaa selvittääkseen.

  "Täytyy saada joku pätevä lakimies, oikein hyvä lakimies."

 • #2
  Minuakin kiinnostaa tämä asia.

  Kommentti


  • #3
   Tällaisia nappeja teemu joutuu syömään säännöllisesti:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Olantsapiini

   "Monien muiden antipsykoottisten lääkkeiden tavoin olantsapiinin pitkäaikainen käyttö on yhdistetty keskushermoston solukuolemiin ja muihin aivovaurioihin.[3] Eräässä tutkimuksessa jatkuva olantsapiinin käyttö terveillä apinoilla supisti aivojen kokoa muutamassa vuodessa lähes 10 prosentilla.[4]"

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Antipsy...kset_ja_riskit

   esim. "Neuroleptien pitkäaikaiskäyttö voi johtaa kyvyttömyyteen kokea nautintoa. "

   "ja Neuroleptien aiheuttamiin neurologisiin haittavaikutuksiin kuuluvat epileptiset kohtaukset ja kognitiiviset häiriöt, kuten muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen"

   http://en.wikipedia.org/wiki/Antipsychotic#Side_effects

   In "healthy" individuals without psychosis, doses of antipsychotics can produce the so-called "negative symptoms" (e.g. emotional and motivational difficulties) associated with schizophrenia
   Viimeisin muokkaaja kirjoittaja; 09-08-11, 17:21.

   Kommentti


   • #4
    Kirjoittajalle muutama kommentti. Jostain syystä olet käyttänyt nyt ns. tietolähteinäsi Wikipediaa, joka ei alkuunkaan anna neurolepteista koko kuvaa.

    Sellaista lääkettä ei olekaan, mikä ei aiheuttaisi sivuvaikutuksia. Päivittäin osastomme neurologit pohtivat ja pähkäilevät, mitä lääkettä määrätä ja mihin oireisiin. Esim. käsikauppalääke parasetamolia ei voida antaa sellaiselle ihmisille, jolla on jokin maksasairaus. Tai esim. parasetamolivalmiste infuusiomuodossa (Perfalgan) on lääke, jota voidaan antaa vain 3 x vuorokaudessa, joskus erityistapauksissa max. kuuden tunnin välein. Nesteenpoistolääke Furesis on elintärkeä esim. keuhkoödeeman tai sydämen vajaatoiminnan hoidossa, mutta se myös laskee verenpainetta..eli taas punnitaan hyötyjä ja haittoja.

    Kuka on kuullut lääkkeestä nimeltään Tysabri? Erittäin tehokas lääke aggressiiviseen MS-tautiin...vaan sisältääpä sekin erään hyvin vaarallisen ja vauroittavan aivotautiriskin.

    Jos meillä ei olisi neuroleptejä, meillä olisi tuskaisia, harhaisia, aloitekyvyttömiä, levottomia ja pahimmassa tapauksessa äärimmäisen invalidisoituja ihmisiä, joita yritettäisiin hoitaa tartuttamalla heihin malariaa, pukemalla heitä pakkopaitoihin tai antamalla heille insuliinishokkeja tai kuivaa sähköä.

    Wikipedia ei todellakaan kerro täyttä totuutta. Minäpäs kysyn torstaina meidän neurologilta, aiheuttavatko neuroleptit haittavaikutuksinaan epileptisia kohtauksia. Itse on nimittäin ole moiseen koskaan törmännyt. Ja itseasiassa, meillä kaikilla on tietynlainen kouristuskynnys, toisilla korkeampi, toisilla matalampi.

    Wikipedia ei myöskään kertonut kattavasti niistä sairauksista ja niiden oireista, joihin neurolepteja käytetään!

    Kommentti


    • #5
     Sanoisin, että wikipedia kyllä kertoo asioista van sen mitä sinne on yhteisesti hyväksytty. Mutta kuka tahansa voi käyttää Wikipediaa poimien sieltä vain tietynlaiset kohdat.

     Kommentti


     • #6
      Näkeehän nuo sivuoireet myös lääkeselosteista. Epilepsiasta en tiedä, mutta esim. erään lääkkeen hyvin yleinen sivuvaikutus on parkinsonismi. Esiintyy enemmän kuin yhdellä kymmenestä. Lääke on Risperidon Orion (samaa tavaraa on myös Risperdal).


      "Seuraavia haittavaikutuksia voi esiintyä:

      Hyvin yleiset haittavaikutukset (useammin kuin yhdellä käyttäjällä 10:stä):

      - Parkinsonismi. Tähän sairauteen liittyy monenlaisia oireita. Yksittäinen oire voi esiintyä harvemmalla kuin yhdellä potilaalla 10:stä. Parkinsonismin oireita ovat: lisääntynyt syljeneritys tai runsas syljeneritys, luurankolihasten kankeus, kuolaaminen, raajojen nykäykset taivutettaessa, hitaat, vähentyneet tai heikentyneet kehon liikkeet, kasvojen ilmeettömyys, lihaskireys, niskajäykkyys, lihasjäykkyys, lyhyet, laahustavat ja hätäiset askeleet ja puuttuvat tavanomaiset käsien liikkeet kävellessä, pitkäkestoinen räpyttely, kun potilasta kopautetaan otsaan (poikkeava refleksi)
      -päänsärky, nukahtamis- ja univaikeudet."

      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.asp...+4+mg+tabletti

      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.asp...ILAG_RISPERDAL
      Viimeisin muokkaaja Claritas; 10-08-11, 08:53.

      Kommentti


      • #7
       Kävin lapsena mielisairaalassa vierailuilla, se oli karmea paikka. Ihmiset lääkitty aivan "zombieksi". Juuri tuota mitä tuossa Risperidonin ja Risperdalin lääkeselosteessa kuvataan, syljeneritystä (tähän liittyi kielen työntäminen edestakaisin suusta ulos), laahustavat askeleet, silmissä kumma ilme (ilmeettömyys) jne.
       Viimeisin muokkaaja Claritas; 10-08-11, 08:54.

       Kommentti


       • #8
        Entä sitten kun tämä lääkkeiden aiheuttama Parkinsonismi etenee (tai jos menee niin pahaksi, että toimintakyky heikkenee todella paljon). Annetaanko pahentuviin sivuoireisiin taas lisää jotain muuta lääkettä, jotta saadaan lääkkeestä aiheutuvat sivuoireet hallintaan?

        Vai omaistenko pitäisi ryhtyä omaishoitajaksi?

        Kommentti


        • #9
         On varmaan parempi, että jatkatte tätä keskustelua keskenänne. Jos ihminen haluaa nähdä asioissa vain sen yhden puolen, niin...

         Kommentti

         Työstää...
         X