Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Onko paavi antikristus?

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Onko paavi antikristus?

  sain tällaisen profeetalisen sanan sydämeeni joka tuli suustani ulos kävellessäni tässä ulkona

  "paavi on tulossa antikristukseksi"

  onkohan tämä Jumalan sana= Pedon aika on kummitelllut kans paljon mielessä

  löysin tälaisen

  http://www.linnunrata.org/ennustuksi...-holvainen.php


 • #2
  Ei tuo vaan sovi Raamattuun. Antikristus on puhtaasti paha, ei mikään sekoitus kristillisyyttä ja pahuutta.
  Kuulun helluntaiseurakuntaan. Onneksi on Jeesus.

  Kommentti


  • #3
   höpö höpö

   tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

   ihmsietkö palvoisivat saatanan lasta koska hän on paha? ei vaan kjoska hän esittäytyy valon enkelinä

   Kommentti


   • #4
    helluntalaiset ajattelevat pumpulin tavoin, kiltti Jeesus, kiltti uskonto ja paha antikristus mutta tempaus pelastaaa traivaan pilville kellumaan

    Kommentti


    • #5
     Alun perin julkaissut RBee Katso viesti
     Ei tuo vaan sovi Raamattuun. Antikristus on puhtaasti paha, ei mikään sekoitus kristillisyyttä ja pahuutta.
     Mihin tuo päätelmäsi perustuu? Minä olen sanasta taas ymmärtänyt että se nimenomaan on sekoitus kristillisyyttä ja pahuutta (ja varmaan sekoitus muitakin uskontoja). Mutta eikös Johannes kirjoita että nämä antikristukset ovat uskovien keskuudesta lähtenyt vai luinko jotenkin väärin?

     1. Joh. 2
     18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
     19 Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.
     20 Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto. (btw. aramean käännös ilmaisee tämän niin että meillä on hengessä se kaikkien ihmisten erottelukyky)

     Ja kun he eivät ole meissä pysyneet niin mikä on se yhdistävä tekijä missä he eivät ole pysyneet?

     1. Joh 2
     4 Joka sanoo: "Minä tunnen hänet", eikä pidä hänen käskyjänsä, se on valhettelija, ja totuus ei ole hänessä.
     5 Mutta joka pitää hänen sanansa, hänessä on Jumalan rakkaus totisesti täydelliseksi tullut. Siitä me tiedämme, että me hänessä olemme.
     6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.

     Vaelsiko Jeesus ajallisen rikkauden perässä? Oliko Hänellä yli 2000 pankkitiliä kuten vaikkapa vatikaanilla? Etsikö Jeesus kunniaa ihmisiltä ja tervehdyksiä toreilla?

     Fil. 2
     5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
     6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
     7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
     8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.

     Nämä perkeleen lapset (antikristukset) taas pukeutuu villoihin ja näyttää uskovilta, ne näyttävät kunnioittavan Jumalaa mutta ovat ulkokultaisia, sydän on kaukana Jumalasta vaikka luulevatkin olevansa lähellä, heidät on petetty. He vihaavat veljiään, he ovat puolueellisia, oikeaoppisia. Ne vaativat muitakin vaeltamaan heidän tavallansa, heissä ei ole sitä laupetta mikä Kristuksella on. He ovat kiinni lihassa, heidän hedelmänsä on tämä:

     Gal. 5
     19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
     20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
     21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

     He tekevät "evankeliumin työtä" mutta se on väärää evankeliumia, he lupaavat kyllä vapautta mutta se ei tuo vangittuja ulos vankiloistaan eikä anna sokeille näköä. Heidän silmänsä pysyvät kiinni.

     2. Piet. 2
     18 Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon,
     19 ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on.
     20 Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi.
     21 Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä, kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä.
     22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa".

     On tässä varmasti meillä jokaisella kilvoittelua, jokaisella meillä on liha ja sana sanoo että kaikki me olemme syntiä tehneet ja Jumalan kirkautta vailla. Mutta kun meidät on herätetty unesta niin tavoitellaan silloin sitä mikä ylhäällä on, eikä sitä mikä on täällä alhaalla. Kasvetaan päätä kohden, siksi me kokoonnummekin että rakentuisimme ja kasvaisimme päätä kohden, emme me istu kristilliselle viihteelle tai kaavoille vaan Elävän Jumalan eteen. Nämä pahat lapset istuu viihteelle, syömään ja juomaan ja iloa pitämään ja nimenomaan kristillisessä ulkomuodossa.

     1. Kor. 10:7 - Älkää myöskään ruvetko epäjumalanpalvelijoiksi kuten muutamat heistä, niinkuin kirjoitettu on: "Kansa istui syömään ja juomaan, ja he nousivat iloa pitämään".

     Kommentti


     • #6
      Paavi edustaa, opettaa ja välittää uskoa "taivaan jumalattareen, synnittömästi siinneeseen, synnittä eläneeseen
      ja yliluonnollisesti taivaaseen nousseeseen, ikuiseen neitsyt" Mariaan.

      Eikö siinä ole jo paljon Antikristuksen ominaisuuksia?
      "Golgatan veressä voima on, voima niin siunattu, verraton."

      Kommentti


      • #7
       Alun perin julkaissut lebe777 Katso viesti

       Mihin tuo päätelmäsi perustuu? Minä olen sanasta taas ymmärtänyt että se nimenomaan on sekoitus kristillisyyttä ja pahuutta (ja varmaan sekoitus muitakin uskontoja). Mutta eikös Johannes kirjoita että nämä antikristukset ovat uskovien keskuudesta lähtenyt vai luinko jotenkin väärin?
       Kyllä, antikristukset on lähteneet kristillisestä kehyksestä mutta he siis on lähteneet ulos siitä.

       Ilm. 17:16
       Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa.       Tässä selvästi sanotaan ettei peto ole yhtä porton kanssa.
       Kuulun helluntaiseurakuntaan. Onneksi on Jeesus.

       Kommentti


       • #8
        mitä tarkoittaa että porttonainen (vatikaani) ratsastaa pedolla? sitäkö että Vatikani on rakennettu Rooman perustukselle, ja miten Rooman peto sitten tuhoaa vatikaanin? vai onko Peto Islam joka tuhoaa vatikaanin?

        3 Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarve

        Kommentti


        • #9
         Adventtikirkon perinteisiin kuuluu vikojen etsiminen roomalaiskatolisesta kirkosta. Toivottavasti sama tendenssi ei ole helluntailaisuudessa kovin vahvasti esillä.
         "Mennään kuuntelemaan Jyväskylän kaunisäänistä pappia." -- Isoäitini äiti Korpilahdella noin vuonna 1910.

         Kommentti


         • #10
          Alun perin julkaissut Kissapöllö Katso viesti
          Adventtikirkon perinteisiin kuuluu vikojen etsiminen roomalaiskatolisesta kirkosta. Toivottavasti sama tendenssi ei ole helluntailaisuudessa kovin vahvasti esillä.
          Jokainen Raamatun Sanan tosissaan ottava huomaa, että roomalais-
          katolisessa uskontojärjestelmässä on paljon Raamatulle vieraita ilmiöitä.

          Niitä ovat esim. ihmisten keksimä paavi-instituutio,
          Jeesuksen äidin kuvitteleminen taivaan jumalattareksi,
          joidenkin ihmisten julistaminen kuolemansa jälkeen
          autuaiksi ja pyhimyksiksi jne.
          "Golgatan veressä voima on, voima niin siunattu, verraton."

          Kommentti


          • #11
           Juu, tuo ei varmasti ole yksin vain jonkun tietyn uskonryhmän ajatuksia, Soltero sen jo sanoikin. Mutta on tässä katolilaisuudessakin työmaata, Jumala haluaa tuoda heitäkin totuuteen ja riisua niistä ylimääräisistä asioista ja taakoista mitkä eivät Jumalan lapselle kuulu. Ja eiköhän sielläkin ole niitä Jumalan lapsia, meitä on kaikkialla ja siitä kiitos Herralle :-)

           Tuohon paavin anti-kristus-titteliin en osaa ottaa kantaa, sen tietää vain Herra, paavia en joka tapauksessa seuraa vaan Kristusta. Muistin tuossa erään Pentti Heiskan kirjoituksen missä hän oli maininnut jotain asiaan liittyen. Pentti Heiska kirjoittaa näin;

           ---
           Paavin päähineessä, tiarassa, ovat sanat ”Vica**rius Filii Dei”, Jumalan Pojan sijainen, sen numerologinen arvo on 666 (vrt. s. 47 edellä; ja Ilm 13:16-18). Katolisen kirkon kanonisessa laissa paavi Innocentius III (1198-1216) julisti, että Rooman paavi ”ei ole ainoastaan ihmisen, vaan itse Jumalan sijaishallitsija maan päällä”. Paavia on puhuteltu myöskin arvonimellä ”Herra Jumala Paavi” (Ekstravangantes of Pope John XXII, v. 1584, p. 153).

           Kyseinen kohta löytyy täältä; http://www.kotipetripaavola.com/pappeusjavirka.html (Kirkollisen pappeuden ja viran sepittäminen -otsikon alta)

           Joskus luin wikipediassa paavista ja muistan kun törmäsin tähän kuvaan;           Veti kyllä hiljaiseksi tuo vaatimattomuus. Näistä väkisinkin nousee mieleen se sananpaikka;

           2. Tess. 2:4 - tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

           Ja muistan erään apokryfisen kirjeen mitä olen joskus lukenut, Elian ilmestys. Siinä oli kirjoitettu laittomuuden pojasta että mistä sen tunnistaa, tässä kyseinen katkelma;

           ---
           Katso, minä kerron minkälainen hän on, niin että voitte tunnistaa hänet. Hän on hoikkajalkainen nuori mies, vähän harmaita hiuksia hänen päänsä etupuolella. Hänen kulmakarvansa yltävät hänen korviinsa. Hänen käsiensä etupuolella on spitaalista muistuttava paljas läikkä. Hän muuttaa itsensä niiden läsnäolossa, jotka näkevät hänet. Hänestä tulee nuori lapsi. Hänestä tulee vanhus. Hän muuttaa itseään joka kohdassa, mutta hänen päänsä merkkejä hän ei kykene vaihtamaan. Siitä te tiedätte, että hän on laittomuuden poika.

           Päänsä merkkejä hän ei kykene vaihtamaan... tuli vaan mieleen että paaveillahan on yleensä se tietynmallinen päähine. Mutta silti jokin tässä teoriassa minua tökkii, en usko että se välttämättä on paavi. Se on kuitenkin ollut niin pitkään alkuseurakunnan jälkeen olemassa ja pitää ottaa muukin Raamatun sanoma huomioon. Luopumushan olisi tapahtunut jo aikoja sitten, sehän tarkoittaisi että tämä seurakuntakenttä olisi ollut yhtä sekametelisoppaa kohta jo 2000 vuotta... no en mieti nyt enempää näitä. Parempi ettei mieti liian vaikeita

           Kommentti


           • #12
            Paavien joukkoon mahtuu värikästä väkeä, ja sydänkeskiajalta tunnetaan pornokratia-niminen ajanjakso, jolloin meno vanhassa Pietarinkirkossa oli välillä aika villiä. Paaveiksi valittiin oppimattomia nuorukaisia, jotka soveltuivat hajanaisen Italian muiden ruhtinaskuntien poliittisiin tarkoitusperiin. Minkäänlaisia piispoja heidän ei voi sanoa olleen. Tapahtui samankaltainen vaali, kuin Rooman valtakunnan natistessa liitoksissaan, jolloin legioonien johtomiehet huusivat itselleen mieleisensä keisarin. Nuo keisarit eivät eläneet vanhoiksi.

            Mutta yhdenkään paavin tiaarassa ei ole koskaan lukenut Vicarius filii dei. Tämä on yksinkertaisesti väärä käsitys.
            "Mennään kuuntelemaan Jyväskylän kaunisäänistä pappia." -- Isoäitini äiti Korpilahdella noin vuonna 1910.

            Kommentti


            • #13
             eräs pavi legendan mukaan tuli raskaaksikin nimittäin paavi Johanna joka olikin nainen

             Kommentti


             • #14
              Alun perin julkaissut Kissapöllö Katso viesti
              Paavien joukkoon mahtuu värikästä väkeä, ja sydänkeskiajalta tunnetaan pornokratia-niminen ajanjakso, jolloin meno vanhassa Pietarinkirkossa oli välillä aika villiä. Paaveiksi valittiin oppimattomia nuorukaisia, jotka soveltuivat hajanaisen Italian muiden ruhtinaskuntien poliittisiin tarkoitusperiin. Minkäänlaisia piispoja heidän ei voi sanoa olleen. Tapahtui samankaltainen vaali, kuin Rooman valtakunnan natistessa liitoksissaan, jolloin legioonien johtomiehet huusivat itselleen mieleisensä keisarin. Nuo keisarit eivät eläneet vanhoiksi.

              Mutta yhdenkään paavin tiaarassa ei ole koskaan lukenut Vicarius filii dei. Tämä on yksinkertaisesti väärä käsitys.
              Juu se voi olla niin ettei ole lukenut Vicarius filii dei, en ole nähnyt sitä päähinettä livenä. Ja onhan se numero 666 saatu vuosien aikana saatu sopimaan mm. keisari Neroon. Ja sitten se suomalainen Raamattu vuodelta 1642 kertoo esipuheissaan että paavi olis se antikristus. Kai ne eräänlaisia antikristuksia saattavatkin olla mutta itse luulen että sitä niinsanottua pääjehua ei ole vielä ilmoitettu. Eiköhän se asia vielä selviä, itse en pidä sitä nyt prioriteetti ykkösenä metsästellä antikristuksia.

              Kommentti


              • #15
               Paavi-asiassa on vielä se lisäpiirre, että muslimien maailmankuvassa kristinusko henkilöityy paaviin, halusimmepa tai emme. Keskiverto muslimi ei ole koskaan kuullutkaan protestanteista yleensä eikä Lutherista erityisesti. Ei olisi kauhean välkkyä mennä varoittelemaan maahantulijoita, että "Älkää nyt vaan televisiosta sitä paavia katsoko, useat pitävät häntä antikristuksena."
               "Mennään kuuntelemaan Jyväskylän kaunisäänistä pappia." -- Isoäitini äiti Korpilahdella noin vuonna 1910.

               Kommentti

               Työstää...
               X