Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Onko paavi antikristus?

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • #76


  Hande: ”Miten lopunajan väkevä eksytys eroaa niistä aiemmista eksytyksistä, joita maailmaan on tullut, joita on ja joita mahdollisesti vielä tulee ennen tuota suurta ja lopullista eksytystä?”

  Ihan lyhyesti: se on suurten yliluonnollisten ihmeiden eksytys, johon kytkeytyy maailmanjohtajan nouseminen pallilleen..
  Siihen tulee kytkeytymään myös ihmisten merkintä (tavalla tai toisella) sekä nousevan johtajan ’kuvan’ tekeminen (tavalla tai toisella) palvonnan välineeksi.

  Yksityiskohtia ja konkretismia emme luonnollisestikaan tiedä Raamatun tiivistetyn kuvan tähden, mutta em. määrättyjä päälinjoja kyllä.


  ”Se eksytys tulee itsensä Jumalan lähettämänä, eksytys..”

  Jumalan sallima, siinä mielessä ’Jumalan lähettämä’.. ilmoituksesta käy hyvin ilmi, että saatana itse masinoi tämän kaiken, Jumalan antaessa tilaa. Palaan tähän tarkemmin jäljempänä.


  ”Matteus 24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
  Keihin Jeesus viittaa sanoessaan valittujenkin mahdollisesti eksyvän? Yksinkertaisesti ja selkeästi meihin kristittyihin, … joiden uskoa ja kestävyyttä Jumala koettelee ennen sadonkorjuuta.”


  Jälleen pitää olla tarkkana asiayhteyksien suhteen. Paavalin profeetallisesti kuvaama ’väkevä eksytys’ on viimeinen eksytys ennen Herran paluuta, ja sehän on nimenomaan itsensä paaduttaneen jumalattoman maailman eksytys, ’että heidät tuomittaisiin’, kuten Sanasta ilmenee.
  Voit 2.Tess.kirjeestä lukea tarkemmin..

  Mutta Jeesuksen puheen Mt 24:24 viittaa laveammin lopunaikojen eri eksyttäjiin, ja tokihan niitä tulee ennen Herran paluuta (ja on jo tullut kirkkohistorian aikana). Nämä suistavat jumalattomia yhä syvemmälle henkivaltojen otteeseen ja paaduttavat osan peruuttamattomasti.

  Ja uskoviakin menee valvomattomuudessaan (ja on mennyt) näihin ’kiemuroihin’ mukaan. Siksi siis: ’eksyttävät jos mahdollista valitutkin’. Eli, myös ’valittuja’, mutta ei yksinomaan..

  Nämä eksytykset eivät siis ole ’vain uskovien koettelemista varten’, vaan kyllä jumalatonta maailmaa näin ’talutetaan’ yhä syvemmälle pahuuteen ja demoniseen otteeseen, jolloin ollaan yhä lähempänä lopullista tuhoa (osaa helvetissä).


  ”Tess. kirjeen mukaan laittomuuden ihmisen (antikristus) tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla, tunnusteoilla ja ihmeillä, minkä lisäksi Jumala lähettää väkevän eksytyksen, että ihmiset uskovat valheen, tämän seurauksena valitut voivat eksyä.”

  Niputat eri kohtia varomattomasti yhteen. Paavali puhuu ’laittomuuden ihmisen’, antikristuksen eksytyksestä, väkevästä eksytyksestä, mikä on viimeinen eksytys ennen Herran näkyvää paluuta maahan.
  Jeesus taas puhuu yleisemmällä tasolla lopunaikojen tapahtumista: uskovat, ’valitutkin’ voivat eksyä varomattomuuttaan eri eksytyksiin.

  Mutta Paavali kuvaa tarkemmin juuri viimeistä ja ’väkevää eksytystä’, joka on nimenomaan jumalattomuuteensa vajonneen sukupolven tuomion eksytys.
  Eksytys vie siis heidät peruuttamattomasti kadotetuiksi (vrt. pedon merkki, Ilm 13.):

  2Tess 2:9. Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein,
  10. kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen voidakseen pelastua.
  11. Siksi Jumala lähettää heille voimakkaan eksytyksen, niin että he uskovat valheeseen,
  12. jotta kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat mieltyneet vääryyteen.

  Melko selvää, että tämä on kuvaus jumalattomuuteensa jääneestä maailmasta, ja toki niistäkin viimeisen sukupolven uskovista, jotka ovat peruuttamattomasti luopuneet uskostaan (osa luopuneistahan tulee uudistumaan ja palaamaan Herran yhteyteen).

  Näitä kuvauksia, Jeesuksen yleisempi kuva ja Paavalin tarkennettu kuva viimeisestä eksytyksestä, ei siis saa sekoittaa toisiinsa.


  ”Kun verrataan entisaikoja ja niiden eksytyksiä tulevaan, niin luonteiltaan ne ovat sellaisia, että ne eivät ole tietenkään olleet Jumalan lähettämiä eksytyksiä,..”

  Nyt teet yhteen sanamuotoon perustuvaa teologiaa, joka ei mene kohdilleen. Tämä Jumalan ’lähettämä’ on yhtälailla demonisen maailman masinoima kuin yleensä muutkin eksytykset.
  Eli, tästä po. antikristuksen nousun demonisesta alkuperästä:

  2Tess 2:9. Tuon laittoman tuleminen tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla tunnusteoin ja ihmein,
  10. kaikin vääryyden viettelyksin niille, jotka joutuvat kadotukseen,

  Ilm 13:2. Peto, jonka näin, oli leopardin näköinen, mutta sillä oli jalat kuin karhulla, ja sen kita oli kuin leijonan kita. Lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
  :
  12. Se [toinen peto, väärä profeetta] käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saa maan ja sen asukkaat kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä jonka kuolinhaava parantui.
  13. Se tekee suuria tunnustekoja, niin että se saa tulenkin lankeamaan taivaasta maan päälle ihmisten nähden.
  14. Se eksyttää maan päällä asuvia niillä tunnusteoilla, joita sillä on valta tehdä pedon nähden. Se yllyttää maan päällä asuvia tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi eloon.
  15. Se on saanut vallan antaa pedon kuvalle hengen..

  Kaikki tämä demoninen toiminta tapahtuu siis Jumalan antamissa rajoissa, mutta ’inspiraatio ja toiminta’ nousee demonisista piireistä.
  Niitä ei tarvitse käskyttää tai laittaa liikkeelle. Ne lähtevät heti liikkeelle kuin verikoirat, kunhan ’valjaita’ on irroitettu.

  Jumalan ’lähettämä’ on periaatteessa sitä mitä tapahtui jo Jobin kirjassa. Silloinkin Jumala antoi valtuudet ja rajat saatanalle (kun se ehdotti Jobin kimppuun menemistä). Oli aika koetella Jobin usko..

  Job 1:12. Silloin Herra sanoi Saatanalle: "Hyvä on. Kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun vallassasi, mutta häneen itseensä et saa koskea kädelläsi." Sitten Saatana lähti pois Herran kasvojen edestä.

  Lähdetään tällä, ja palaan muihin pointteihisi myöhemmin..
  Viimeisin muokkaaja jusaari; 14-02-16, 14:51.
  Totuuden ja iankaikkisuuden puolesta, Raamattu suunnan antajana, vapaaseurakunnassa.

  Kommentti


  • #77
   Hande: ”No tuo 'rauhan aika' lienee tulkintakysymys, sillä kristitythän kokevat muslimivaltioissa ankaraakin vainoa, heille vainot ovat jokapäiväistä todellisuutta..”

   Jos luit ajatuksella tekstini, ideana oli verrata nykypäiviä aikaan, joka kuvataan Ilm:ssa ennen antikristuksen nousua. Eli, pasuunatuomiot ja niiden tuomion huipennus, tuhoisa maailmansota (6. pasuuna).
   Viimeksi maan päällä ollaan oltu verrannollisesti samassa jamassa 1940-luvulla.. eli tässä mielessä olemme nyt ’rauhan’ ajassa, ja antikristuksen nousua edeltäessä maa on globaalissa sotatilassa.


   ”Siksi maailman ei tarvitse olla kuin helvetin jäljiltä, kun väärä profeetta ja antikristus saapuvat tuoden mukanaan väärää rauhaa”

   Ei tokikaan ole mikään ’kohtalon välttämättömyys..’, mutta kun se sattuu vain olemaan asiain tila: pasuunatuomioiden päätös.. Synnin massiivisuuden tähden tuomioiden on tultava. Ja ne tulevat suurina pasuuna- ja lopulta maljatuomioiden myötä.


   ”Danielin mukaan tämä hallitsija lopunajalla keskellä rauhaa tuo turmion monille, miten selität tuota Danielin kirjaa suhteessa lopunaikaan?”

   Tämä on hyvä ja asiallinen kysymys. Pohditaanpa sitä hetken..

   Dan 8:23. Kun niiden valta on lopuillaan ja luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, nousee röyhkeäkasvoinen kuningas, joka on taitava juonittelemaan.
   24. Hänen voimansa on valtava, vaikka se ei ole hänestä itsestään, ja ihmeen paljon hän saa aikaan hävitystä. Hän menestyy siinä mitä tekee, hän tuhoaa mahtavia ja pyhien kansaa.
   25. Oveluutensa tähden petos menestyy hänen kädessään. Hän suunnittelee suuria sydämessään ja tuhoaa keskellä rauhaa monet. Ruhtinaiden ruhtinastakin vastaan hän nousee, mutta ihmiskäden koskematta hänet murskataan.

   Antikristuksen valta on siis murskaavaa, ja jos tarkkoja ollaan tuo ’'keskellä rauhaa'’ viittaa valtansa huipun saavuttaneen maailmanhallitsijan aikaa. Viitattu ’tuho’ tulee koskettamaan toisinajattelijoita, pedon merkistä kieltäytyneitä kuten Ilm:sta voi päätellä.
   Mutta onhan silloin maapallolla kansojen välinen rauha (määräajan), kuten antikristuksen ajan kuvista voi päätellä.

   Mutta kuten jo sanottua, pedon valtakuntaa edeltää tuhoisa sodan vaihe kuten Ilm:n pasuunatuomioista voi lukea. Ja se tulee olemaan myös eräs tekijä, joka ajaa ihmiskuntaa pois kansallisvaltioista 'yhteiseen' maailmanvaltaan, 'rauhantuojan' alaisuuteen.
   Viimeisin muokkaaja jusaari; 17-02-16, 18:43.
   Totuuden ja iankaikkisuuden puolesta, Raamattu suunnan antajana, vapaaseurakunnassa.

   Kommentti


   • #78
    jos Paavi on antikritus eli Peto ja väärä profeetta on sekin Paavi eli on kaksi paavia jotka seuraavat toisiaan, toisen ollessa vielä vallassa ja toisen ottaessa lopullisen vallan sitten kun edellinen paavi (peto) kuolee?
    "Ennen minä asuisin leijonan ja lohikäärmeen kanssa kuin pahan vaimon kanssa" (Jeesus Siirak 25:16)

    Kommentti


    • #79
     Sitä mä vaan mietin, että jos se Paavi ei olekaan antikristus vaan ihan vaan uskovainen papparainen... Niin eikö se ole aika vaarallista alkaa osoittelemaan antikristukseksi toista uskovaista noin niinku yleensäkin, jos hänelläkin vaikka olisi Jumalan henkeä?

     ​​​​​

     Kommentti


     • #80
      Alun perin julkaissut Anne Katso viesti
      Sitä mä vaan mietin, että jos se Paavi ei olekaan antikristus vaan ihan vaan uskovainen papparainen... Niin eikö se ole aika vaarallista alkaa osoittelemaan antikristukseksi toista uskovaista noin niinku yleensäkin, jos hänelläkin vaikka olisi Jumalan henkeä?

      ​​​​​
      Fundamentalisti keskieurooppalainen katolilainen ei luultavasti pitäisi suomalaista helluntailaista edes totisena uskovana, ja hieman samaa henkeä saattaa olla näissä paavin anttikristukseksi määrittelemisissä totisen helluntailaisen taholta käsin. Tavallaan ymmärrettävää tsygoottilogiaa.

      Kommentti


      • #81
       Paavius on instituutio.

       Ymmärrän tuon ajatusmallin miksi paavia laitetaan pedon paikalle.
       Sitä en ymmärrä miksi rajaus olisi silloin vain yhteen kirkkoon. Onhan niitä muitakin kristillisen näköisiä, mutta todellisuudessa jumalattomia instituutioita.

       Kommentti


       • #82
        Alun perin julkaissut Purtta Katso viesti

        Fundamentalisti keskieurooppalainen katolilainen ei luultavasti pitäisi suomalaista helluntailaista edes totisena uskovana, ja hieman samaa henkeä saattaa olla näissä paavin anttikristukseksi määrittelemisissä totisen helluntailaisen taholta käsin. Tavallaan ymmärrettävää tsygoottilogiaa.
        Olin joku aika sitten eräässä karismaattisen seurakunnan tilaisuudessa. Tilaisuuden jälkeen kahvipöydässä juttelin erään Italiasta Suomeen tulleen karismaattisen roomalaiskatolisen kanssa, jolla oli myös katolista teologista koulutusta.
        Kysyin häneltä mitä hän ajatteli äskeisestä kokouksesta.
        Hän vastasi, että muuten tilaisuus oli erilainen, mutta laulut olivat samoja (samankaltaisia).

        Kommentti


        • #83
         Alun perin julkaissut Jerusalem-Jeremy Katso viesti
         jos Paavi on antikritus eli Peto ja väärä profeetta on sekin Paavi eli on kaksi paavia jotka seuraavat toisiaan, toisen ollessa vielä vallassa ja toisen ottaessa lopullisen vallan sitten kun edellinen paavi (peto) kuolee?
         Paavi ei vainoa uskovia kristittyjä. Paavi ei kiellä Poikaa. Väärän profeetan, muhammedin, seuraajat kylläkin. Mutta toki antikristuksia oli ja on monia.
         Kotiseurakuntani on luterilainen

         Kommentti


         • #84
          Alun perin julkaissut Jerusalem-Jeremy Katso viesti
          jos Paavi on antikritus eli Peto ja väärä profeetta on sekin Paavi eli on kaksi paavia jotka seuraavat toisiaan, toisen ollessa vielä vallassa ja toisen ottaessa lopullisen vallan sitten kun edellinen paavi (peto) kuolee?
          onko Väärä Profeetta juutalainen(etnisyydeltään siis), kun hän nousee maasta? Jeesusta jäljittelevä?
          Ilm. 13:11 Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

          Kommentti

          Työstää...
          X