Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Suomalaisten mahtava mutta vaiettu muinaishistoria

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Suomalaisten mahtava mutta vaiettu muinaishistoria

  Minulle soitti perjantaina 30.11.2012 minulle tuntematon mies, joka sanoi olevansa ruhtinas Rurikin, Novgorodin ja Rusinmaan, perustajan jälkeläinen. Mies on tutkinut suomalaisten muinaishistoriaa monien vuosien ajan. Henkilö ei halua kuitenkaan tulla vielä julkisuuteen. Hänen suunnitelmanaan on tuoda ajatuksensa julki noin parin vuoden kuluttua mediassa ja omilla nettisivuillaan.

  Mies antoi minulle kuitenkin luvan tehdä hänen laajoista tutkimuksistaan lyhyen tiivistelmän ja laittaa sen nettiin. Seuraavassa on siis minun poimintojani miehen 17 eri kirjoituksesta. Asiaa olisi siis paljon enemmän, mutta nyt on kyseessä lyhennetty kooste tärkeimmistä seikoista.

  Rurik oli tosiaan suomalainen ruhtinas.

  Jo Venäjän keisarinna Katariina Suuri (1729–1796) teetti selvityksiä Venäjän varhaishistoriasta ja Novgorodin Kaupunkivaltion alkuperästä ja tuli siihen johtopäätökseen, että Novgorodin perustivat slaavilaiset ja suomalaiset heimot yhteistyössä. Tutkielma julkaistiin saksaksi kirjana vuonna 1786. Novgorodin kaupungin perustajaksi mainitaan ruhtinas Rurik. Rurikin kansallisuudesta on taisteltu jo satoja vuosia, lähes kaikki kynnelle kykenevät eurooppalaiset kansallisuudet ovat yrittäneet todistella Rurikin olevan peräisin juuri heidän kansastaan. Vain suomalaiset ovat olleet enimmäkseen hiljaa, vaikka Rurik oli Ruotsissa asunut suomalainen.

  Kun Novgorodin kaupungin laitamilla sijaitsevalla Rurikin linnoituksella aloitettiin 1950-luvulla arkeologiset kaivuutyöt, löytyi maasta paljon särkynyttä käyttöesineistöä, joka oli peräisin tai valmistettu Suomessa!

  Eurooppalaisten arkeologien piirissä asiaa käsiteltiin aikoinaan perusteellisesti, mutta Suomen, suurelta osin ruotsalaisten omistamaan, SVEKOMAANISEEN MASSAMEDIAAN, tieto ei ole päätynyt kaiken rahvaan luettavaksi viimeisen kuudenkymmenen vuoden aikana.

  Myöhemmin, 2000-luvulla, aloitettiin Rurikid Dynasty DNA Project, jonka tarkoituksena oli lopullisesti selvittää Rurikin kansallisuus. Joukolle Venäjän ruurikilaisprinssejä tehtiin nykyaikainen DNA-testi, jonka perusteella Rurikin haplo-ryhmäksi saatiin N1C1, mikä taas tarkoittaa suomalais-ugrilaista perimää.

  DNA-kartoitusta vielä tarkennettiin ja Rurikin esi-isät löytyivät Adelsön saarelta, Roselagenista, eli siis Keski-Ruotsin rannikolta, mistä on löytynyt muinaisten viikinkiasutusten jäännöksiä.

  Rurik ei kuitenkaan ollut ruotsalainen, koska 800-luvun puolessa välissä, jolloin Rurik lähti Ruotsin alueelta Novgorodiin, Ruotsinmaata ei ole ollut edes olemassa. Nimi "Sveanmaa" ilmestyy vanhoihin karttoihin vasta 1400-luvulla.

  Ruotsalaiset ovatkin alkuaan gootteja, joiden alkuperä juontaa nykyisen Pohjois-Saksan alueelta ja sitä ennen idempää Ukrainan alueelta.

  Ruotsi onkin merkitty Rooman aikaisiin karttoihin goottien asuinalueena. Siitä tuleekin nimet Götanmaa ja Göteborg eli goottien maa ja goottien linna.

  Mutta koko Skandinavia ja Pohjois-Venäjä ovat roomalaisten kartoissa merkitty suomalaisten heimojen asuma-alueiksi!

  Gootit valloittivat nykyisen RUOTSIN ETELÄKÄRJEN 400-500-600 -luvuilla ja pysyttelivät satojavuosia samoilla alueilla, nykyisen Skånen läänin alueella, josta levisivät vähän myöhemmin pohjoisemmaksi.

  Mitä siis tapahtui nykyisen Skånen läänin ja Götanmaa -läänien pohjoispuolella?

  Gootit alkoivat levitä Ruotsin eteläkärjestä pohjoiseen VASTA 1400-1500 -LUVUILLA, kun taas Rurik purjehti kannattajineen Rusinmaalle jo 800-luvulla.

  Johtopäätös on se, että Rosenlagen oli 800-luvulla vahvasti suomalaisten heimojen aluetta. Alue oli myös Kainuunmaan kuningaskunnan etäpesäke. Kainuunmaata johti Fjornjotrien muinainen kuningassuku. Fjornjotrien suvun norjalais-islantilaisiin saagoihin kirjoitettu arvonimi olikin "Suomenmaan ja Kainuunmaan Kuningas". Kainuunmaan kuningassuku toimi ylikuninkaana sekä Muinais-Kainuulle, että koko muulle suomensukuiselle Skandinavialle ja Etelä-Suomen heimokuningaskunnille.

  Viimeisen tuhannen vuoden aikana ruurikilaiset ruhtinassuvut ovat Venäjällä tehneet omia sukuselvityksiään erilaisten suvussa kulkeneiden tarinoiden pohjalta ja verranneet niitä skandinaavisista saagoista löytyneisiin kuningassukuihin. Rurikin isä paljastui ruurikilaisruhtinaille heidän omien tutkimustensa johdosta jo puolentuhatta vuotta sitten: Rurikin isä oli kuningas Olav I Björnsson (Olavi I Karhunpoika).

  Kuninkaan kotimaaksi mainitaan Kvenland, mikä tarkoittaa Kainuunmaata.

  Rurikin isä oli siis kainuunmaalainen alikuningas, eli täysverinen finni!

  Rurikin legenda on todistettu nykyaikaisen DNA-tekniikan kautta oikeaksi. Satoja vuosia vanhat venäläisruhtinaiden omat sukuselvitykset Rurikin taustoista on todettu paikkansa pitäviksi.

  Kainuunmaan kuningaskunta on ollut olemassa jossakin muodossa vielä 1100-luvulla.

  Siitä todisteena arabialainen historioitsija Al Idrisi kirjoittaa vuonna 1154 Maailman Atlakseensa "Kainuun kuninkaalla on läänityksiä Ruijassa", eli siis nykyisen Norjan pohjoisosissa.

  Suomalaiset ovat siis aikoinaan asuttaneet koko Ruotsin aluetta aina eteläisintä Ruotsia myöten. Itse asiassa suomalaiset heimot ovat asuttaneet aikoinaan koko Skandinavian alueita. Varhaisin kirjallinen merkintä kveenien asutuksista Norjan pohjoisvuonoilta löytyy jo vuodelta 330 eKr.

  Ruotsalaiset eivät kuitenkaan hyväksy Suomen uljasta muinaishistoriaa, vaan kieltävät sen sanoen: "Suomalaisilla ei ole ollut sivistystä ennen ruotsalaisten tuloa."

  Valtaosa maamme akateemista eturiviä on hyväksynyt suomalaiskuninkaat historiallisena faktana, mutta kukaan ei ole vain avoimesti kampanjoinut sen puolesta.

  Olisiko jo aika korjata tämä historian vääristely ja Suomen muinaishistorian pimittäminen ja vähättely?

  Suomen todellisen historian tuntemisella voisi olla vaikutusta myös suomalaisten identiteettiin ja omanarvontunteeseen.

  Jouko Piho

 • #2
  Rurikin suvun eräs edustaja oli vainoharhainen Iivana Julma. Yleensäkin noiden venäläisten hallitsijasukujen historia ei olllut kovin kunniakasta. Iivanaa ja hänen menettelytapojaan ihaili itse isä aurinkoinen Stalin. Jos Raamatusta pitää etsiä vastaavan tapaisia hallitsijoita, niin sellainen on kuningas Herodes, joka vainosi myös meidän Herraamme. Ei ole mitenkään ilahduttavaa kuulla puhuttavan, että näiden Rurikin suvun alkuperä on suomalaisuudessa. Sellaisen asian voisi hyvin jättää kertomatta.

  Ketjun aloittaja haluaa antaa meille suomalaisille tietoisuuden loistavasta suuresta historiastamme. Kansamme on kaikki kärsinyt ja oloihinsa tyytynyt. Jos nyt äkkiä annetaankin identiteetti, että olemme loistava herrakansa, niin sitä ei junttikansamme kestä. Jumalan edessä ei toinen pakanakansa voi kerskua toisen rinnalla. Saksan kansan itsetietoisuuden nousulla oli karmeat hedelmät natsien valtakaudella.

  Kansamme parhaat saavutukset ovat ajalta toisen maailmansodan jälkeen. Saavutuksena pidän sotakorvauksien maksamista ainoana maana koko maailman historiassa ja demokratian ja laillisen järjestyksen säilyttämistä. Näitä tekoja ei tehty itseuhossa vaan tietoisena tarkkaan siitä, miten heikko asemamme on muiden suurten kansojen välissä. Aloittaja voisi vähän tarkistaa missä hengessä historiaamme esitellään. Meidän kansamme ei ole peräisin mistään jalosta juuresta, vaan on yksi Eedenistä itään ja arkista ja Baabelista pohjoiseen kauas Jumalasta ajautunut kansa. Parempi on pidättäytyä identiteettiin Kristuksessa.

  Kommentti


  • #3
   Piho vaan valmistelee ettei tarvitse olla minkään rupusakin johtajana

   Kommentti


   • #4
    Niin pääministrerinä on mukava Ruotsissa käydessä kehaista"nämä on Suomen kunikaan entisiä maita"
    Vakavasti ottaen tuota historiallista väitettä pitää tutkia,kun vain aikaa joskus on...

    Kommentti


    • #5
     Historiaa pitää esittää totuuden valossa eikä kulloistenkin valloittajien vääristämän historian valossa.

     Uskon, että tällainen totuuden vaatimus on Raamatun opetuksen mukaista.

     Asioita on paljon vääristelty ja monia dokumentteja on tietoisesti tuhottu.

     Mutta Jumala tietää lopullisesti totuuden kaikesta.

     Se ei mielestäni estä sitä, etteivät myös ihmiset voi etsiä historian tosiasioita kaikkien valheiden keskeltä.

     Jouko Piho

     Kommentti


     • #6
      Alun perin julkaissut Moshe Zew Katso viesti
      Piho vaan valmistelee ettei tarvitse olla minkään rupusakin johtajana
      Heh-heh!

      Johan vitsin murjaisit.

      Minä toin esille vain historiasta uusia näkemyksiä ja väitteitä ja sitä, että minä olen kiinnostunut historian vääryyksien oikaisemista, mikäli vanhat ja tutut tiedot eivät pidäkään paikkaansa.

      Jouko Piho

      Kommentti


      • #7
       Myös Viikinkien saagoissa Murmansk ja nykyinen Kostamuksen alue oli Bjarmilaisten hallussa. He puhuivat suomelta kuulostavaa kieltä ja palvoivat Jomali-nimistä Jumalaa (kuinkas ollakaan). Taisivat viikingit erään kerran jopa käydä varastamasta kruunun tuon Jumalankuvan päästä, josta Bjarmilaiset perin suuttuivat.

       Kommentti


       • #8
        Pietari kirjoittaa, Pyhän Hengen innoittamana:

        1. Piet. 2:9

        'Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa;'

        jos siis nyt joku on Kristuksessa Jeesuksessa hän on uusi luomus.
        Se mikä on vanhaa on kadonnut, katso: UUSI ON SIJAAN TULLUT!

        Jos joku suku, tai sukuhaara on tärkeä ja kallisarvoinen-varteen otettava-, niin tämä!

        siis sinä ja minä!

        Kommentti


        • #9
         uudessasuomessa Joukon teksti on saanut paljon enemmän asiantuntevaa keskustelua aikaan. Täytyy myöntää että tämä asia kiinnostaa itseänikin, olen jo pitkään pitänyt mahdollisena että gootit tulivat Ruotsiin kansanvaellusten aikana. Aikaisemminhan 60-luvulla on ollut vallalla teoria, että gootit tulivat nimenomaan Ruotsista/Norjasta, jonka todistaa mm. Vendel (vandaalit) ja monet muut epäilyttävät paikannimet Ruotsissa.

         Teoriassa on näet yksi paha aukko: Ruotsin kaltainen kylmä maa ei millään pysty tuottamaan massoittain niitä barbaareja, jotka lopulta valloittivat Rooman ja saivat Pyhän Augustinuksen parahtamaan: "Maailman valo on sammunut".

         Sinänsä haluan kuitenkin sanoa että nykypolitiikan kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. On aivan yhdentekevää, onko Suomessa ollut mahtava kuningaskunta vai ei. Ei se Armeniaa paljon nykyään lohduta että oli paikallinen suurvalta joskus 2000 vuotta sitten, eikä Egyptiä että se suoriutui nykymittapuinkin käsittämättömistä rakennusurakoista 3000 vuotta sitten. Mutta tietynlaista kiinnostusta kansalliseen identiteettiin tämä tietysti nostaa- joka on tietysti tarkoin pidettävä erossa poliittisesta ideologiasta.
         Viimeisin muokkaaja pesavo; 03-12-12, 23:55.

         Kommentti


         • #10
          Suomen identiteetti perustuu Talvisotaan ja Kekkoseen. Nää muinaiset heimopäälliköt on ihan kiva juttu, mutta ei esimerkiksi norjalaisetkaan ole kovin hyvällä itsetunnolla varustettu kansa, vaikka ne on viikinkien jälkeläisiä. Muinaiset jutut ei oikein vaikuta kansan omakuvaan samalla tavalla kuin uudemmat saavutukset. Jos esi-isät oli mahtavia 1500 vuotta sitten, mutta sen jälkeen söi 1000 vuotta keskenään lanttua ja naurista ja kalasti ja metsästi hengen pitimikseen niin kuin suomalaiset ja norjalaiset, niin ei siitä mitään kovin uljasta vaikutelmaa synny. Juntteja mitä juntteja. Mutta Talvisota, se on melkein yhtä kova juttu kun Kustaa Vaasa Ruotsille.

          Kommentti


          • #11
           Loistava kirjoitus

           Kommentti


           • #12
            Ruhtinas Rurik Tämä alkaa kuullostaa ihan "Taru sormusten herralta" trilogialta.

            Kommentti


            • #13
             Ruhtinas Rurik Sormunen - Sormusten herra.

             Eiköhän anota YK:lta rajojen palauttamista.
             "The thing about quotes on the internet is that you cannot confirm their validity." - Abraham Lincoln
             "A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way." - Mark Twain

             Kommentti


             • #14
              Alun perin julkaissut höttönen Katso viesti
              Ruhtinas Rurik Tämä alkaa kuullostaa ihan "Taru sormusten herralta" trilogialta.
              Rurik on historiallinen henkilö, Novgorodin perustaja. Kyse ei ole tarusta.

              Nyt oli kyse vain väitteestä, että Rurik olisi ollut suomalainen, kun yleensä on ajateltu, että Rurik olisi ollut ruotsalainen. Minä kallistun sen väitteen puolelle, että Rurik oli Ruotsissa asunut suomalainen.

              Kommentti

              Työstää...
              X