Ilmoitus

Supista
Ei tiedonantoja toistaiseksi.

Suomen presidentinvaalit

Supista
X
 • Suodatin
 • Aika
 • Näytä
Tyhjennä kaikki
uudet viestit

 • Suomen presidentinvaalit

  Suomen presidentinvaali järjestetään 28. tammikuuta 2018. Vaaleissa valitaan Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 20182024. Istuvalla presidentillä Sauli Niinistöllä on mahdollisuus olla ehdokkaana vielä tässä vaalissa. Ennen Niinistöä ehdokkaaksi ovat asettautuneet keskustan kansanedustaja, entinen pääministeri Matti Vanhanen, vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

  "Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto: Emme tarvitse uusia viholliskuvia" http://yle.fi/uutiset/3-9455985

  "Europarlamentaarikko Merja Kyllönen valittiin vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi" http://yle.fi/uutiset/3-9517465

  "Matti Vanhanen presidenttiehdokkaaksi" http://yle.fi/uutiset/3-8951242

  Sauli Niinistö hakee jatkokautta presidenttinä - mittauttaa suosionsa yhdistyksen avulla http://yle.fi/uutiset/3-9637194

  Tähän ketjuun keskustelua Suomen presidentinvaaleista.

 • #2
  Oikeestaa ihan turhat vaalit,Saulilla kun ei oo yhtään varteeotettavaa vastaehdokasta.
  Tässä taloudellisessa tilanteessa vois nekin kampanjarahat käyttää vähäosasten hyväksi,
  tai palauttaa Sipilän ryöstämät lomarahat...
  Monessa perheessä jääkin nyt lomareissut pitämättä kun 30% jää saamatta...

  Kommentti


  • #3
   https://www.youtube.com/watch?v=bLyhU10wK8Q

   Kalle Havumäki ja Sauli Niinistö Mäntyniemessä 2016

   Julkaistu 9.8.2016
   Radio Valon toimittaja ja räppärinä tunnettu Kalle MC KOO Havumäki tapasi tasavallan presidentin Sauli Niinistön kesällä 2016 Mäntyniemessä.

   Keskustelussa puhuttiin muun muassa turvallisuudesta, Mäntyniemestä, peloista, Disney -hahmoista ja kehitysvammaisten asumisesta. Kesäinen tapaaminen sujui lämminhenkisesti ja presidentti ystävällisesti esitteli Mäntyniemeä myös ulkoa.

   Radio Valo 2016 tuotanto.
   Facebook, Instagram, Twitter @radiovalo #radiovalo

   Kommentti


   • #4
    Alun perin julkaissut epäilevä Katso viesti
    Oikeestaa ihan turhat vaalit,Saulilla kun ei oo yhtään varteeotettavaa vastaehdokasta.
    Samaa mieltä, kukaan ei pysty Saulia haastamaan. Siksi toivonkin, että hän saisi tarvittavan määrän ääniä jo eka kierroksella.

    Kiitos olkoon Jumalalle, Karitsalle, olen armoliitossa. -luterilainen

    Kommentti


    • #5
     Varmasti saakin.

     Kommentti


     • #6
      Alun perin julkaissut SPES Katso viesti
      Varmasti saakin.
      Sauli Niinistö on on turvallisen tuntuisessa johtoasemassa Iltalehden presidenttitutkimuksessa, jonka mukaan Niinistön valitsisi ensi tammikuun vaalissa 62 prosenttia noin tuhannesta vastaajasta. Niinistön haastajat jäävät kauas taakse. Siitä huolimatta tutkimus ei lupaa, että Niinistö valitaan jo presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella. Lähimmäs yltää vihreiden ehdokas Pekka Haavisto 11 prosentin kannatuksella. Vaihtoehto "en osaa sanoa" oli yhtä suosittu; 12 prosenttia valitsee sen. Matti Vanhasta kannatti yksi prosentti vastaajista ja Merja Kyllöstä kaksi prosenttia vastaajista. Demarit eivät ole asettaneet vielä ehdokasta. Perussuomalaisten kolme poliitikkoa saivat yhteensä kolmen prosentin suosion. Tutkimuksen virhemarginaali on enimmillään +/- 3.1 prosenttiyksikköä.

      "Niinistön kannatus presidenttipelissä omassa luokassaan - 62 prosenttia äänestäisi" http://www.iltalehti.fi/politiikka/2...79189_pi.shtml

      Helsingin Kristillisdemokraatit pyytävät, että puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah olisi käytettävissä presidenttiehdokkaaksi ensi tammikuun presidentinvaaleihin.

      - Sari Essayah`’n vankka osaaminen ja kokemus toimimisesta europarlamentaarikkona sekä nykyisin puolueen puheenjohtajana ja kansanedustajana tekevät hänestä parhaan mahdollisen ehdokkaan sekä tulevan presidentin maallemme, piirin varapuheenjohtaja Sari Kumin kertoo piirin kevätkokouksen tuntoja. Helsingin piiri toivoo, että Sari Essayah on käytettävissä myös uudelle kaudelle puolueen puheenjohtajana.

      "Helsingin Kristillisdemokraatit haluaa Sari Essayah’n presidenttiehdokkaaksi" http://www.kdlehti.fi/2017/05/30/hel...tiehdokkaaksi/
      Viimeisin muokkaaja antte; 01-06-17, 18:52.

      Kommentti


      • #7
       Elämä on Herran käsissä kuten sairaudet ja muutkin esteet ja vaikeudet joten mikään ei ole varmaa, jos jotain sattuu voi toisella sijalla äänimäärässä helposti tulla yllättäen valituksi.
       Rukousta tarvitaan, että Jumalan tahto tapahtuisi tai henkilö joka on paras virkaan.

       Kommentti


       • #8
        Alun perin julkaissut Tavallinen Katso viesti
        Elämä on Herran käsissä kuten sairaudet ja muutkin esteet ja vaikeudet joten mikään ei ole varmaa, jos jotain sattuu voi toisella sijalla äänimäärässä helposti tulla yllättäen valituksi. Rukousta tarvitaan, että Jumalan tahto tapahtuisi tai henkilö joka on paras virkaan.
        Aamen. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayah´n äänivyöry kuntavaaleissa ja rakentava oppositiopolitiikka nosti prosenteissa kristillisdemokraattien kannatuksen huippulukemiin. Mielestäni KD:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah onkin kasvanut Pyhän Hengen voimassa ja johdatuksessa Kristuksen tuntemisessa maamme politiikan huipulle ajamaan isänmaamme asiaa hänen toimintansa perustan ollessa Jumalan sanaan pohjautuva näkemys asioihin sekä Israel - myönteisyys, mikä ei hyväksy antisemitismiä missään muodossa. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ei vielä ole ilmoittanut olevansa käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

        - Tämä asia päätetään elokuun puoluekokouksessa.

        "Sari Essayah: ”KD:n presidenttiehdokkuuden päättää elokuun puoluekokous"” http://www.kdlehti.fi/2017/05/29/sar...-puoluekokous/

        https://www.youtube.com/watch?v=zVuEedWe6RE

        Videon sisältö: Sari Essayahin kiitospuhe KD:n vaalivalvojaisissa.

        "Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."
        (Joh. 17: 3)
        Viimeisin muokkaaja antte; 02-06-17, 11:29.

        Kommentti


        • #9
         Alun perin julkaissut epäilevä Katso viesti
         Oikeestaa ihan turhat vaalit,Saulilla kun ei oo yhtään varteeotettavaa vastaehdokasta. Tässä taloudellisessa tilanteessa vois nekin kampanjarahat käyttää vähäosasten hyväksi, tai palauttaa Sipilän ryöstämät lomarahat. Monessa perheessä jääkin nyt lomareissut pitämättä kun 30% jää saamatta...
         Pääministeriveljemme Juha Sipilä hyvin Raamattunsa osaavana uudestisyntyneenä todellisena Jumalan lapsena ei salli satojen tuhansien ihmisten kantaa työttömyyden ja köyhyyden vaivojen valjaita. Siksi osana kilpailukykysopimusta julkisen sektorin lomarahoja leikataan määräaikaisesti vuosina 2017 - 2019. Tällä leikkauksella rahoitetaan kilpailukykysopimuksen mukaisesti työnantajien sosiaaliturvamaksun alentamista vuodesta 2017 alkaen. Pääministeriveljemme johtaman hallituksen lähtökohtana on koko ajan ollut, että julkisen sektorin työvoimakustannuksia on alennettava enemmän kuin muiden. Pakkolait olisivat kuitenkin alentaneet julkisen sektorin palkkoja vielä enemmän kuin kilpailukykysopimus.
         Viimeisin muokkaaja antte; 03-06-17, 13:07.

         Kommentti


         • #10
          Sipilä ei tietääkseni oo kenenkään veli.
          Puhutko sinä noin siviilissäkin, vai provoiletko tahallasi pitäen meitä muita ihan tyhminä....

          Kommentti


          • #11
           Alun perin julkaissut epäilevä Katso viesti
           Sipilä ei tietääkseni oo kenenkään veli. Puhutko sinä noin siviilissäkin, vai provoiletko tahallasi pitäen meitä muita ihan tyhminä.
           No uskonveli ainakin, ja ainahan julkiselta sektorilta voi hakeutua yksityiselle sektorille töihin alalle, joka on jättäytynyt kilpailukykysopimuksen ulkopuolelle. Pakkolait olisivat kuitenkin alentaneet julkisen sektorin palkkoja vielä enemmän kuin kilpailukykysopimus. Pääministeriveljemme Juha Sipilän johtama hallitus on palkansaajien, työttömien, opiskelijoiden, köyhien, sairaiden, eläkeläisten ja lapsiperheiden puolella päätavoitteenaan työtätekevä ja yritteliäs Suomi.

            

           Viimeisin muokkaaja antte; 03-06-17, 21:20.

           Kommentti


           • #12
            Puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) vakuuttaa kokoomuksen tukevan täysillä Sauli Niinistön uudelleenvalintaa presidentiksi.

            - Hän on sen todella ansainnut ja Suomi tarvitsee johtajuutta, joka hänellä on, Orpo sanoi.

            Orpon mukaan on selvää, että kokoomus asettuu vaaleissa Niinistön taakse. Orpon mukaan Niinistön tueksi perustettava valitsijayhdistys ei ole kokoomukselle ongelma eikä sitä voi tulkita epäluottamuksen osoitukseksi puoluetta kohtaan.

            - Se on looginen jatko sille, että hän on pyrkinyt irtautumaan puoluepolitiikasta ja olemaan koko kansan presidentti kautensa aikana. Tämä vahvistaa sitä linjaa, minkä hän on valinnut, Orpo sanoi.

            - Sillä muodolla ei ole minulle tai kokoomukselle suurta merkitystä vaan sillä, että hän lähti ehdokkaaksi. Tämäkin tapa antaa kokoomukselle mahdollisuuden olla täysillä tukemassa Sauli Niinistön uudelleenvalintaa.

            "Petteri Orpo: Niinistön valitsijayhdistys ei ole epäluottamus kokoomusta kohtaan" http://yle.fi/uutiset/3-9637643

            Demareiden presidenttiehdokkaaksi ei ole ollut suurta tunkua. SDP asettaa oman ehdokkaan ensi vuoden presidentinvaaleihin, kertoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Lahdessa puheenjohtajien kuntavaalipaneelissa.

            - Keskustelimme tästä puoluehallituksessa torstaina, ja SDP asettaa vaaleihin oman ehdokkaansa, Rinne sanoi. SDP:n ehdokkaasta ei ole vielä tietoa. Ehdokkuudesta on kieltäytynyt muun muassa kansanedustaja, SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

            "SDP asettaa oman presidenttiehdokkaan 2018 vaaleissa" http://yle.fi/uutiset/3-9491873

            Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Jussi Niinistö kertoi, että nykyisen puoluejohdon näkemyksen mukaan myös Perussuomalaiset asettaa oman presidenttiehdokkaan. Ministeri Niinistö ei halua arvioida, milloin Perussuomalaiset julkistaa ehdokkaan nimen. Perussuomalaisten puoluekokouksen nettisivuilla kerrotaan, että puolue päättää kokouksessa presidenttiehdokkaasta. Jussi Niinistö uskoo, ettei puoluekokouksessa kuitenkaan keskitytä vielä presidenttikisaan. Puoluekokouksessa valitaan uusi puheenjohtajisto ja puoluesihteeri. Varapuheenjohtaja korostaa, että seuraava puoluejohto päättää lopullisesti sen, asettaako puolue oman presidenttiehdokkaan. Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään Jyväskylässä 10.6.2017.

            "Ministeri Jussi Niinistö: Perussuomalaiset ei lähde mukaan presidentti Niinistön valitsijayhdistykseen" http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005231399.html
            Viimeisin muokkaaja antte; 03-06-17, 23:23.

            Kommentti


            • #13
             Demareiden tuska löytää presidenttiehdokas jatkuu, ja arkkipiispaa myöten piispojakin on jo ehdoteltu ehdokkaaksi. Kokoomuslainen ylipormestari Raimo Ilaskivi jo ennakoi presidentti Tarja Halosen tekevän "putinit". Mutta Tarja Halonen tunnetaan jo liiankin hyvin. Kaksi presidenttikautta tätä oli jo liikaa. Demareiden puheenjohtaja Antti Rinne on nyt tiukan paikan edessä. Itse hän ei oikein voi asettua ehdolle, kun samaan aikaan pitäisi kampanjoida ensimmäisissä maakuntavaaleissa.

             Toinen syy demareiden tuskaan löytää presidenttiehdokas liittyy Sauli Niinistöön. Vaikka vuoden 2006 "työväen presidentti" oli pitkälti mainostoimiston ideoima kampanjateema, näkee moni demari Niinistön onnistuneen tehtävässään vähintäänkin kelvollisesti. Tuorein pohtija on Erkki Tuomioja, joka pohtii, "voisiko Sauli Niinistö olla myös meidän (sosiaalidemokraattien) tukemamme ehdokas presidentinvaalissa". Aivan erikseen Tuomioja huomauttaa vielä, että Niinistön päätös asettua valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi on paitsi erottautuminen kokoomuksesta myös kädenojennus vasemmalle.

             Ulkoministerinä Tuomioja tuli Niinistön kanssa erinomaisesti toimeen, ja kun presidentille ei periaatteessa kuulu sisäpolitiikka, voidaan esimerkiksi talouteen liittyvät näkemyserot Tuomiojan mielestä unohtaa. Tuomioja ei ole näkemyksineen yksin. Tekipä SDP presidenttiasian kanssa mitä tahansa, osa sosiaalidemokraattien kannattajista äänestää joka tapauksessa Niinistöä.

             Mielestäni Suomen presidentinvaaleissa jokainen vastuunsa sinivalkoisen isänmaamme asioista tunteva uudestisyntynyt todellinen Jumalan lapsi rukouksen, itsetutkistelun ja lähimmäisen rakkauden kautta tutkii sydämessään Jumalan edessä, kenet hän halua neuvottelemaan mafiaveljien Trumpin ja Putinin kanssa isänmaatamme koskevissa ulkopoliittisissa asioissa.

             "Analyysi: Heinäluoma jätti SDP:n hämmennyksen tilaan" https://yle.fi/uutiset/3-9649727

             "Erkki Tuomioja: SDP:n vakavasti harkittava, voisiko puolue tukea Sauli Niinistöä" https://yle.fi/uutiset/3-9649779

              
             Viimeisin muokkaaja antte; 06-06-17, 15:08.

             Kommentti


             • #14
              Heinäluoma on viisas, ettei lähde tässä tilanteessa tuhlaamaan panoksiaan, sillä jos nyt lähtisi ehdokkaaksi,
              se saattaisi olla hänen poliittisen uransa loppulaukaus / -huipennus.

              On viisaampaa odottaa niin kauan, kun Niinistöstä ei ole enää vastustusta ja laitta sitten kaikki peliin.

              Aika näyttää, kuka tuohon laitetaan tai antautuu "uhrilampaaksi", sillä jokainen kaiketi ymmärtää sen, että tässä
              tilanteessa Niinistön kilpailijaksi asettautuminen on mitä suurintaa ajan, rahan ja voimavarojen tuhlausta.
              Job 42:2. "Minä tiedän, että sinä (Herra) voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.

              Kommentti


              • #15
               Alun perin julkaissut Vilja Katso viesti
               Aika näyttää, kuka tuohon laitetaan tai antautuu "uhrilampaaksi", sillä jokainen kaiketi ymmärtää sen, että tässä
               tilanteessa Niinistön kilpailijaksi asettautuminen on mitä suurintaa ajan, rahan ja voimavarojen tuhlausta.
               Pekka Haavisto tulee hyvänä kakkosena..

               Vuonna 2025 Suomen tasavallan presidentti voi olla homo.

               Kommentti

               Työstää...
               X